Klein en groot geluk

Concert: The Mess (#1) – Daan

Jaarlijks kijk ik reikhalzend uit naar de nieuwe kalenders van de culturele centra in Sint-Truiden en Hasselt. Jaar na jaar is mijn persoonlijke smaak wel wat verschoven van humoristische avondjes naar muzikale avondjes. Ik was dus enthousiast toen ik zag dat Daan op het programma van Sint-Truiden stond.

Daan stond in één van de mooiste concertzalen van België. Klein en gezellig maar met een magnifiek plafond: de Academiezaal. Als artiest word je er helemaal omringd door je publiek. Een aparte ervaring kan ik me inbeelden. Zeker omdat het publiek ook nog eens heel kort bij de artiesten zit.

image

In kleine bezetting (Daan op piano en gitaar, Isolde Lasoen op drums en slagwerk en een cellist) palmde Daan de Academiezaal helemaal in. Heel wat topschijfjes passeerden de revue. Afgewisseld met voor mij iets minder bekende nummers. 90 minuten topmuziek. Het enthousiasme van het publiek was navenant.

Tot twee keer toe kwam Daan terug om nog wat bisnummers uit z’n mouw te schudden. Het optreden was eigenlijk veel meer dan wat ik er van verwacht had. En wat een luxe om een topmuzikante als Isolde Lasoen in je band te hebben. Ik heb soms met open mond zitten kijken naar wat ze af en toe uit die frêle polsjes schudde. Daan, volgende keer kom ik met veel plezier nog eens kijken!

Getagd , , , ,

Geef een reactie