Boekenwurm

Gelezen: Recht uit het hart – Niels Albert

Recht uit het hart - Niels Albert

Auteur: Nico Dick
Uitgeverij: Kannibaal

Meer dan een jaar geleden kocht ik dit boek op de Boekenbeurs in Antwerpen. Een Albertfan ben ik nooit geweest, dat arrogante kantje aan hem sprak me niet zo aan. Maar ik denk dat het verhaal van Albert geen enkele koersfan onbewogen heeft gelaten. Zomaar op het hoogtepunt van je carrière een einde moeten maken aan je loopbaan als wielrenner omwille van hartproblemen. Dat wil niemand. Ik was dus wel benieuwd naar wat het boek zou brengen.

Ik was aangenaam verrast. Het is op zich al een goedgeschreven boek dat heel vlot leest. Maar daarnaast brengt het ook wel een mooi beeld van de renner en mens Niels Albert. Het is een overzicht van hoogte- én dieptepunten in zijn carrière. En geeft je tegelijkertijd ook een duidelijker kader mee waardoor ik wel meer respect ben gaan opbrengen voor Albert als persoon.

Ook de fotograaf in mij was gelukkig. Stephan Vanfleteren zorgde voor sterk fotomateriaal voor de cover en de eerste foto op de binnenzijde. Telkens opnieuw pareltjes die mij als amateurfotograaf toch een beetje doen dromen.

Samengevat: Een aanrader voor elke koersfan, zelfs voor zij die niet graag lezen en nooit een Albertfan zijn geweest. De vlotte schrijfstijl zorgt er voor dat je er zo door uit bent. Ik deed er net iets meer dan een dag over.

Getagd , , , ,

Geef een reactie