Klein en groot geluk

Mijn 3 favoriete tekenfilmsoundtracks

Zoals mijn bio al aangeeft, speel ik zelf muziek. Al sinds m’n 8 jaar huppel ik rond in het harmoniewereldje. Ik heb dus al heel wat muziek zien passeren. Leuke en ook minder leuke! Maar mijn favoriete muziek blijft de muziek van animatiefilms.

Daarom zet ik graag mijn drie recente favorieten om zelf te spelen hier even op een rijtje.

1. Frozen

Een film die niemand onbewogen laat. Van jong tot oud, van klein tot groot. Emoties en humor in een perfecte mix. Is er iemand die niet van Olaf houdt? Of is er iemand die Let it go nog niet heeft meegekweeld? Juist ja. De bewerking voor harmonie bundelt het allemaal in één compilatie. Geweldig leuk om te spelen omdat je alles telkens opnieuw beleeft.

2. Brave

Ook de roodharige Merida steelt menig (kinder)hart. Mijn favoriete quote uit de film? ‘I don’t speak bear!’, inclusief een sappig Schots accent. En hoe schattig zijn die drie kleine beertjes? Ik speelde eerst het harmoniestuk en bekeek pas wat later de film. Topmuziek. Een compilatie van heel ingetogen en heel opzwepende fragmenten. Een zaligheid om te spelen!

3. Avatar

Avatar is de film met de blauwe wezens. De film zag ik al een aantal jaren geleden. Eerlijk, de muziek is me toen niet echt bijgebleven. Maar toen we een jaar geleden de partituren voor ons kregen, was ik plots toch verkocht. Ik ontdekte verborgen pareltjes door het zelf te spelen.

Wat is jouw favoriete tekenfilmmuziek? Of aan welke tekenfilmmuziek hou je leuke herinneringen over?

Getagd , , , , ,

Geef een reactie