Klein en groot geluk

Concert: Milow – Solo

Cultuurcentrum Hasselt had dit seizoen best wel wat leuke concertjes op het programma staan. Na Novastar enkele weken geleden, stond begin januari Milow op het podium van de grote schouwburg. Voor de derde keer en ik was er ook deze keer bij.

In tegenstelling tot de vorige keren, had ik iets minder goeie zitplaatsen. Meer naar de kant en niet mooi in het midden. Maar uiteindelijk ga ik niet klagen en was ik blij dat ik nog redelijk vooraan in de zaal zat.

In het voorprogramma de 16-jarige Emma Bale. Haar enthousiasme zorgde voor een hoge schattigheidsfactor. Om nog maar te zwijgen van die stem. Dit is er eentje die wel een tijdje zal meegaan!

Na een korte pauze was het dan aan hoofdact Milow. Hij combineerde naadloos gouwe ouwen met nieuwe en zelfs spiksplinternieuwe nummers. Met enkel begeleiding op gitaar, keerde hij back to basics. Het leidde tot prachtig, intense momentjes afgewisseld met behoorlijk wat enthousiaste classics. Tijdens Kingdom waagde hij zich zelfs even aan zingen in het Nederlands. Een versie die hij eerder ook als eens samen met Klaas Delrue van Yevgueni bracht.

Naar het einde van de show keerde Emma Bale even terug op het podium voor twee duetjes. Pareltjes van nummers en een enorm mooie combinatie van stemmen die twee. Afsluiten deed hij met Ayo Technology om vervolgens terug te keren voor de bisnummers en definitief af te sluiten met, hoe kan het ook anders, You don’t know.

Milow

Milow voor de derde keer in de schouwburg en voor de derde keer er boenk op. Ik kijk met heel veel plezier uit naar een vierde keer in de schouwburg. En hoewel ik de CD’s al een tijdje niet meer had gespeeld, kon ik nog steeds 90% van de nummers van voor tot achter meezingen. Ik heb enorm genoten van een avondje vol topmuziek!

Getagd , , ,

Geef een reactie