Klein en groot geluk

Visit: Hasselt, hoofdstad van de smaak

Toen een van de West-Vlaamse collega’s eind vorig jaar een tripje naar Limburg deed, vroeg hij me om wat leuke adresjes in Hasselt op te schrijven. Met dat lijstje ging ik de slag en voegde er mijn favoriete shoppingplekjes aan toe. Ideaal voor jouw tripje naar Hasselt!
Discover 3
Shoppen
  • Kleren: Een paar keer per jaar trek ik eens graag Hasselt in om te shoppen. De stad is toch iets groter dan mijn hometown en biedt een mooie combinatie van ketens, bekende merken en particuliere winkel. Ik ben verknocht aan Liu Jo. Ze hebben zalig zittende jeansbroeken, superleuke kleedjes en toffe T-shirts. Daarnaast spring ik graag eens binnen in ketens Zara, Massimo Dutti en Esprit voor leuke basics.
  • Schoenen: De schoenenhemel? Het beloofde land voor schoenen? Dat vind je in Hasselt, bij La Bottega. Sinds kort hebben ze er naast schoenen ook heel wat topmerken van kledij (Dexters, Supertrash …). Ook bij Torfs in Hasselt spring ik eens graag binnen om de schoenen te bekijken of ik blijf hangen aan de etalage van Quetin om de schoenen te bewonderen.
  • Varia: Voor multimedia ga ik naar de Media Markt. Een groot aanbod, schappelijke prijzen en in het centrum van de stad. Allemaal pluspuntjes. Ik kan ook m’n liefde voor boeken niet ontkennen. Standaard Boekhandel is dus telkens weer een verplichte stop. De winkel heeft een groter aanbod dan in Sint-Truiden en dat is mooi meegenomen. Hoewel ik mijn Pandorabedeltjes altijd in Sint-Truiden koop, ga ik toch graag eens in de Pandorashop in Hasselt kijken. Er staan heel wat dingen uitgestald die het makkelijk maken om nieuwe ideeën op te doen. Ook Oil & Vinegar kan ik moeilijk links laten liggen. Een heerlijk winkeltje om cadeautjes te kopen of kookinspiratie op te doen.

Eten en drinken

  • Drankjes & snacks: Aperitieven? Dat doe ik al eens graag in Champagnebar Bubbels. Eigenlijk gewoon omdat het zo fancy is en ik af en toe wel eens graag een glas bubbels lust. Voor een warme choco in de winter of een gezellig terrasje in de zomer, zak ik al eens af naar het Hooghuis, het Borrelhuis of 5the Avenue. De ideale plaatsjes om ook met vrienden af te spreken om een hapje te eten. Als ik zin heb in wok of Thais en het mag wat vooruit gaan, dan vind je me in de Tasty Bowl. Een gouden tip, licht pikant, is al redelijk hard pikant!
  • Uit eten: Als het wat meer mag zijn, dan is Café Latino een dikke, vette tip. Heerlijke tapas en fajita’s om duimen en vingers van af te likken. Om nog maar van de cocktails te zwijgen. Ik ben fan. Net zoals ik fan ben van De Goei Goesting. Een zondagmiddag tafelen met de familie om iets te vieren. Dat mag voor mij graag daar zijn. Ze passen elke maand hun kaart aan waar je er steeds nieuwe dingen kan proberen en proeven.

Discover 1

Must do’s

  • Jenevermuseum: Ik ben absoluut geen museumfan. Maar toen ik onlangs eens werd rondgeleid in het Jenevermuseum, was ik aangenaam verrast. Het museum kreeg een grondige update en werd een heel stuk interactiever gemaakt.
  • Winterland (van half november tot begin december): Net zoals ik geen museumfan, ben ik zeker ook geen kerstmarktenmadam. Maar een avondje Winterland met de collega’s of met vrienden kan ik wel smaken. Een appelkersjeneverke graag en af en toe iets om de innerlijke mens te versterken! De vele winkeltjes zijn leuk voor één keer maar laat ik de volgende keren graag aan mij voorbijgaan.
  • Wandelen door de Wijers: Net buiten Hasselt ligt een prachtig natuurdomein waarvoor ik graag mijn wandelschoenen aantrek. De Wijers met zijn 1001 vijvers is een prachtig stukje Limburg waar je helemaal tot rust kan komen.

Ik ben alles behalve een grote Hasseltkenner. Ik ben er van overtuigd dat Hasselt nog heel wat plekjes te bieden heeft die ik nog moet ontdekken. Op mijn verlanglijstje staan alvast deze toppers (van horen zeggen):

Mocht jij ze voor mij ontdekken, laat me dan zeker weten hoe het was! Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat ik er net iets sneller voor zal kiezen.

0 gedachten over “Visit: Hasselt, hoofdstad van de smaak

Geef een reactie