Klein en groot geluk

4 iTunestoppers

Doorheen de jaren ben ik een grote iTunesfan geworden. Hoewel ik vroeger al eens durfde te zondigen en hier en daar illegaal een nummertje downloadde, kies ik de jaren resoluut voor legale downloads via iTunes. En af en toe spring ik nog eens binnen in de Bilbo in Leuven om daar tegen een prijsje mijn CD-collectie uit te breiden.

Ik zet graag mijn favoriete downloads van de afgelopen weken even op een rijtje.

1. Emma Bale – My World Untouched

Met stip op 1. Een ontdekking. Een aangename verrassing in het voorprogramma van Milow. En ondanks haar 16 jaar zette ze een paar prachtige songs op een plaatje. Heerlijk plaat om op te zetten op mijn iPod terwijl ik ’s morgens naar Brussel spoor met de trein.

Emma Bale - The World Untouched

2. Saint Cecilia – Foo Fighters

Ik ben een grote Foo Fightersfan. Dus toen Dave Grohl en co onlangs een free EP op iTunes lanceerden, heb ik niet getwijfeld. Ik heb hem meteen gedownload. Nieuwe nummers in de typische Foo Fightersstijl.

Foo Fighters - Saint Cecilia

3. Highway Cruiser – Black Box Revelation

Black Box Revelation is een van die bands waar ik mijn oren extra voor spits als ze op de radio zijn. Een Belgische band, die hebben bij mij altijd een streepje voor. Black Box Revelation heeft zo dat ruige, ruwe kantje wat me wel aanspreekt muziek. Niet te proper en gepolijst. Daarom is Highway Cruiser toch weer een topplaat!

Black Box Revelation - Highway Cruiser

4. 10.000 luchtballonnen – K3

Een stijlbreuk met al het voorgaande. Ik weet het. I blame het o zo gezellige feestje bij oudjaar. Het feestje waarop we met een bende van gemiddeld 30 jaar luidkeels K3-liedjes zaten mee te brullen. En achteraf komt dan het besef dat je dat best wel leuk vond. Guilty pleasures zijn toegestaan. Laat de CD’s van K3 dan maar even de mijne zijn.

10 000 luchtballonnen - K3

Getagd , , , , ,

Geef een reactie