Boekenwurm

Gelezen: Ventoux – Bert Wagendorp

.
Auteur: Bert Wagendorp
Uitgeverij: Atlas Contact

Een boek waar ik al veel over gelezen en gehoord had. Het stond op mijn persoonlijke ‘wishlist’ maar ik had er nog niet echt werk van gemaakt om het aan te schaffen. Tot ik op een doordeweekse dag de Standaard Boekhandel binnenliep om wat rond te kuieren. Op het rek ‘Ventoux’ van Bert Wagendorp. Die mocht ik niet laten liggen.

De eerlijkheid gebiedt me om te zeggen dat ik verschillende keren opnieuw aan het boek ben begonnen. Door tijdsgebrek, door gebrek aan enthousiasme om te lezen maar ook omdat ik het begin redelijk verwarrend vond. Het boek wisselt stukken in heden en verleden af. Maar de sprongen waren me niet altijd even duidelijk. Gelukkig beet ik even door en werd ik na enkel hoofdstukken een heel stuk enthousiaster.

Hoewel je op basis van de titel zou denken dat het het zoveelste non-fictie boek is over de mythische berg, is het dat niet. Ventoux is een roman. Een verhaal van een aantal vrienden die de berg willen beklimmen en zoveel jaar later opnieuw naar de berg trekken.

Ik had in het begin wat tijd nodig om de structuur te begrijpen en me helemaal in te lezen. Maar eens op dreef was ik gebeten om het einde te halen. Het is goed boek dat doorheen heel het verhaal toch z’n duidelijke link met het wielrennen blijft behouden. Ook een koersfan komt dus zeker aan z’n trekken met deze roman.

Samengevat: Wie in het begin even kan doorbijten, vindt in het boek een leuke afwisseling tussen alle non-fictie koersboeken door.

Getagd , , , ,

Geef een reactie