Boekenwurm

Gelezen: Girl Online – Zoe Sugg

Ik lees graag (jeugdboeken) en ik blog graag. Girl Online was me dus op het lijf geschreven. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik aanvankelijk dacht dat het echt een boek was over ‘een blog opstarten en beter maken’. Niet dus, kleine misrekening. Ik had duidelijk de verkeerde dingen uit de review onthouden.

Girl Online - Zoe Sugg

Auteur: Zoe Sugg
Uitgeverij: van Goor

Girl Online vertelt het verhaal van Penny. Soms een beetje het kneusje van de klas dat in moeilijke situaties overmand wordt door een paniekaanval. Maar online groeit ze uit tot een ster. Online verandert ze in de anonieme Girl Online en schrijft ze vreselijk herkenbare blogs die veel reacties uitlokken van zielsverwanten.

Haar leven moddert wat aan tot het middelpunt van alle spot wordt door een val waarbij ze haar onderbroek toont. Het filmpje gaat de school en de stad rond. Iedereen kan het bewonderen op het internet en Penny kruipt weg in een hoekje.

Tot haar mama op de proppen komt met een schitterend voorstel. Voor haar job moet ze naar New York en ze neemt de hele familie mee om er Kerstmis te vieren. Penny ziet haar kans schoon en gaat met veel plezier mee.

Ze botst er op Noah. Haar zielsverwant en laat zich met veel plezier een tijd onderdompelen in zijn familieleven.Tot ze bij haar terugkeer thuis te weten komt dat Noah een YouTube-ster is en eigenlijk een relatie heeft met een wereldbekende popster. Haar hele leventje lijkt in te storten en ze voelt zich weer bij af. Zeker als dan ook nog eens de pers lucht krijgt van haar uitstapjes met Noah en zelfs de anonimiteit van Girl Online wordt vrijgegeven.

Samengevat: Een leuk, geanimeerd verhaal. Best wel originele invalshoeken en eens een andere manier om een traditioneel puberverhaaltje te vertellen. Het leest als een trein en je wil echt weten hoe het verder gaat. Een van de eerste jeugdboeken die zoveel sociale media aan bod laat komen in het verhaal.

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Girl Online – Zoe Sugg

Geef een reactie