Klein en groot geluk

Visit: Antwerpen

Dat ik al eens graag een daguitstapje naar een winkelstad doe, zal al wel uit mijn vorige posts gebleken zijn zeker? Sint-Truiden, Hasselt en Leuven passeerden de revue al. Maar ook Antwerpen bezoek ik graag eens een keer of twee per jaar. Tijd om mijn favoriete plekjes mooi op een rijtje te zetten.

default

Shoppen

  • Kleren: Af en toe ben ik een luxebeestje. Ik beken. En daarom kan ik het ook niet laten om binnen te springen bij Liu Jo & Armani Jeans als ik in Antwerpen ben. Af en toe trakteer ik mezelf dan eens op iets leuks. En daarna ga ik al eens graag gapen aan de etalages van andere bekende merken. Wat echt shoppen betreft, dat doe ik meestal in de grote ketens: Zara (met stip op 1), H&M, Esprit, Inno en Nike (voor de zalige loopkleren).
  • Schoenen: Een shoptrip naar Antwerpen is geen goeie trip zonder eens binnen te springen bij West-End. Een heerlijke schoenenwinkel waar ik regelmatig mijn ideale paar schoenen op de kop tik.
  • Varia: Naast de klerenwinkels hou ik vooral van de leuke extra’s die Antwerpen biedt. Voor boeken spring ik steevast binnen bij de Slegte. Hoewel e-readers meer en meer opmars maken, kies ik nog gewoon voor papieren boeken. Onlangs liep ik binnen Kiehl’s, ik heb het me niet beklaagd. Bij mijn volgende tripje ga ik graag nog eens terug. Hetzelfde geldt voor & Other Stories, niet zozeer voor hun kleren, wel voor hun zalige handcrèmes. Ik zou m’n handen al enkel insmeren voor de heerlijke geur. De zoetebek in mij neemt ook graag een zoet souvenirtje mee. The places to be? The Chocolate Line van Dominique Persoone en de winkel van Pierre Marcolini. Huisgemaakte melowcakes van bij de eerste graag, macarons van bij de tweede. En ik ben gelukkig.

Eten en drinken

  • Drankjes en snacks: Onze vaste stek onder de middag is meestal The Bistro (Chef’s Bowl graag!). Gewoon omwille van de handige ligging. Als ik eens iets anders wil, wandel ik wat verder naar Lunchbox (hmmmm, die fishburger) of de pizzeria Da Giovanni (bekend van De Smaakpolitie). En mag het wat chiquer dan ga ik naar Horta of de Bourla.
  • Dessertjes: Een vaste stop is al een tijdje Starbucks. Dure boel voor wat het is, maar toch een stiekeme guilty pleasure (Caramel Hot Chocolate please!). Als ik wat meer tijd heb en zin in iets echt goed dat zijn geld meer dan waard is, dan wandel ik bij Del Rey binnen. Je kan er in de namiddag een heerlijk vieruurtje meepikken maar eigenlijk gewoon ’s middags gaan eten.
  • Uit eten: Wil je jezelf gewoon echt graag in de watten laten leggen? Dan is Het Gebaar een godsgeschenk. Roger Van Damme tovert ware pareltjes op je bord. Van zodra ik de kans krijg, ga ik zeker nog eens terug.

Scheldeprijs 2012 002

Must do’s

  • Laat de winkelstraten achter je en loop door naar het water. Heerlijk uitwaaien langs de kaaien. Ik kan daar echt van genieten.
  • Als je dan toch aan het water bent, wandel dan eens het MAS binnen. Een prachtig gebouw met een prachtig uitzicht over Antwerpen. En pik dan ineens de tentoonstelling ook maar mee!
  • Dwaal van de vaste paden af en ontdek de superleuke kleine straatjes rondom het shoppingcentrum. Je botst er op enorm schattige winkeltje of net unieke concepten die het vaste shoppingaanbod wat doorbreken. Ik maak er te weinig tijd voor en zou het graag wat meer doen.

Heb jij nog Antwerpen-tips voor mij? Ik ontdek graag nieuwe plekjes in de topstad!

Getagd , ,

0 gedachten over “Visit: Antwerpen

  1. Aah, Antwerpen, my home away from home <3 Ik at dit weekend nog bij Lunchbox. De Dansing Chocolat is ook leuk om iets te drinken of knabbelen. En in de categorie 'varia': voor kleine hebbedingetjes spring ik graag ook eens in de Akotee en de Your binnen.

Geef een reactie