Struggle of life

Start to Run

Onlangs schreef ik een blog over het boek Yoga met Evy. Als bedankje voor review (die ik overigens op eigen initiatief schreef en niet op vraag), kreeg ik een leuk mailtje van Energy Lab in mijn mailbox met een leuke Start to Run-stimulans.

Omdat ze in mijn bio ook hadden gelezen dat ik al verschillende Start to Run-pogingen ondernomen had, kreeg ik een extraatje om het nog eens te proberen. De extra trigger die ik nodig had. Dat en een lentezonnetje.

Op een zonnige zaterdagnamiddag trok ik m’n loopschoenen eindelijk nog eens aan. Knieband aan, loopklok om en de Start to Run-app en Spotify op m’n smartphone.

Start to Run - lopen

Aangezien de conditie intussen weer een dieptepunt heeft bereikt, begon ik voorzichtig met les 1. Blokjes van 1 en 2 minuten. Het lijkt simpel maar als de conditie slecht is zelfs dat afzien. De eerste blokjes waren de hel. Echt. Ik kwam geen poot vooruit. Het was een waar gevecht met mezelf. Gelukkig ging het na een paar blokjes stilaan beter. Ik leek er wat door te komen. En het tempo ging de hoogte in, oef.

In het begin haalde ik amper 8km/u, op het einde toch al 9 à 9,5. Hoewel ik weet dat het tempo minder belangrijk is, loopt dat toch net iets aangenamer. Ik heb het gevoel dat ik beter bezig zonder echt over m’n toeren te moeten gaan.

Start to Run - Haspengouw

Het Start to Run-schema lijkt me wel te liggen. En dankzij Spotify ook nog eens leuke muziek in de oren. Reken daar ook nog eens het prachtige Haspengouwse landschap bij en ik heb wel wat duwtjes in de rug. Hopelijk kan ik het blijven volhouden. En eindelijk nog eens de hele reeks uitlopen. Keep you posted!

En als je tips hebt over hoe ik Start to Run in mijn drukke agenda kan inplannen, ze zijn welkom!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Start to Run

  1. Ik zit ook serieus in de knoei met mijn planning, toch in combinatie met mijn gruwelijk hoge metabolisme. En met de technologie, want mijn iPhone is zo oud dat ik de app niet eens meer kan downloaden dus het is serieus behelpen. Maar we geven niet op 🙂

Geef een reactie