Klein en groot geluk

Visit: Maastricht

Als ik er eens een dagje op uit wil, steek ik al eens graag de grens over naar onze noorderburen. Op 45 min rijden ben ik al in Maastricht. Ideaal voor een shoppingtripje of gewoon eens een dagje of weekendje weg zijn. Ik geef je graag mijn favoriete plekjes mee!

Shoppen

  • Kleren: In de drukke winkelstraten van Maastricht vind je heel wat grote ketens. Bekende merken als Esprit en Zara hebben er hun eigen plekje. Een verplichte stop als je mijn kleerkast kent! Maar Maastricht is meer dan dat. Verlaat de drukke winkelstraten en zoek de kleinere straatjes als de Stokstraat even op. Veel rustiger maar vooral een lust voor het oog. Mijn portemonnee kan het niet allemaal trekken maar het oog wil ook wat. Je vindt er 7 for all mankind, Liu Jo en ook Kiki Niesten. Ik vergaap er mij graag aan de etalages.
  • Varia: Normaal ben ik geen shoppingcentermens. Te druk, te weinig structuur. Kortom, niet aan mij besteed. Voor de Bijenkorf maak ik graag een uitzondering. Heerlijk vind ik het om daar rond te lopen. Vooral de beautyafdeling, de juwelen en het boekenverdiep spreken me aan. Ik spendeer er graag een paar uur om alles te kunnen bekijken. Daarna loop ik graag door naar de Kesselskade. Je vindt er de überschattige winkel van Nijntje. Ik laat er maar al te graag het kleine kind in mezelf los en kom sowieso met een kaartje of boekje terug thuis. Aan de overkant van het water ligt een verborgen parel: Twinkel, de kadowinkel. Een zalige speelgoedwinkel. Leuk, creatief en vaak ook duurzaam speelgoed in hout. Op zo’n moment wil ik terug 6 jaar zijn en kunnen spelen met alles wat er staat. Om me dan uiteindelijk terug naar m’n leeftijd te gedragen loop ik al eens een kerk binnen. Niet zomaar eentje, wel die met  Boekhandel Dominicanen in. Een schitterende locatie en een uitermate leuk concept. Achteraan in de kerk is ook een koffiebar waar je rustig je aankopen kan inkijken bij een tas koffie of chocomelk. Ik ben fan!

Eten en drinken

  • Drinken: Zoals ik hierboven al aanhaalde, nestel ik me graag in de koffiebar van Boekhandel Dominicanen met een warme chocomelk. Ik neem er mijn pasgekochte boeken bij en hou me in stilte bezig. Puur genot.
  • Hapjes: Zin in lokale specialiteiten? Dan moet je zeker Grand Café de la Bourse binnenstappen. Op hun menu een schotel met plaatselijke producten, denk aan kazen en verschillende vleessoorten geserveerd met een potje plaatselijke mosterd.
  • Eten: Mag het iets meer en uitgebreider zijn? Dan ga ik al eens graag lunchen in ’t Kloaske. Heerlijke salades en dessertjes om duimen en vingers van af te likken. Een leuk etentje ’s avonds of een snelle en lekker hap onder de middag? Dan is ook De Comedie wat verderop een absoluut toppertje. Je kan er trouwens ook gewoon iets gaan drinken.

Must do’s

  • Verlaat het winkelcentrum van Maastricht en steek het water over. Je komt er in een veel rustiger deel van Maastricht terecht. Hier en daar zijn er ook nog leuke winkeltjes maar het is er gewoon ook heel aangenaam om een wandelingetje te maken.
  • Een shoppingdag is leuk. Maar een weekendje logeren in Maastricht is nog veel leuker. Zo heb je de tijd om de stad echt te leren kennen, niet enkel overdag. Maastricht heeft bijvoorbeeld heel wat cafés waar je ’s avonds ook optredens kan meepikken.
  • Steek de grens terug over naar België en stop eens in Kanne. Niet enkel voor de prachtige omgeving maar ook voor hun heerlijke champignons gekweekt in de mergelgrotten.

Welke Maastricht-tips kan jij nog meegeven?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Visit: Maastricht

  1. Wij zijn jaren geleden al eens in Maastricht geweest, maar ik zou heel graag nog eens teruggaan. Vond het een heel aangename stad. Maar om eerlijk te zijn: waar we juist zijn geweest, kan ik me met moeite nog herinneren…

Geef een reactie