Boekenwurm

Gelezen: Sven Nys – Kannibaal van het veld

Sven Nys - Kannibaal van het veld

Auteur: Thijs Delrue
Uitgeverij: Kannibaal

Op de Boekenbeurs al tikte ik dit boek op de kop. Maar het bleef een tijd op mijn ’te lezen’-hoop liggen. Een tijdje terug kon ik er eindelijk aan beginnen. Zowat een maand na het definitieve afscheid van Sven Nys. Ik was benieuwd!

Het boek combineert een overzicht van de strafste crossen van Sven Nys met ijzersterk beeldmateriaal. Fotomateriaal van de knapste fotografen uit de wielerwereld. Sommige foto’s zijn echt om jaloers op te zijn.

De inleiding werd geschreven door Michel Wuyts. Niet meteen m’n favoriete wielerjournalist maar wel een groot Nys-adept (misschien zelfs iets te). Het geeft in een notendop de carrière van Sven weer aan de hand van enkele opvallende anekdotes. Ik ben toch een paar keer moeten herbeginnen vooraleer ik mij er helemaal kon doorwurmen.

Gelukkig komt het boek daarna op gang. Thijs Delrue pikt er heel wat belangrijke crossen uit. Crossen met een bijzondere betekenis voor Nys. Crossen die soms een keerpunt waren in zijn carrière en hem op een bepaalde manier tekenden. Als afsluiter krijg je dan nog een blik op het palmares van Nys.

Een klein minpuntje vind ik de keren dat Nys een prik uitdeelt aan oud-concurrenten. Het is een klein vlekje op een voor de rest smetteloos blazoen. Het had niet meer gemoeten in de laatste maanden van zijn carrière. Een volledig positieve blik had hem nog meer gesierd.

Samengevat: Een leuk boek met een origineel overzicht van zijn carrière doorspekt met knap fotomateriaal.

Getagd , , , , ,

Geef een reactie