Klein en groot geluk

Yolande Buekers

Een wellnessje op tijd en stond doet deugd. En hoewel ik altijd kies voor privéwellness, heb ik na afgelopen zondag mijn mening toch een beetje moeten herzien. Toen we een tijdje terug een quiz wonnen, kregen we enkel cadeaubonnen van Yolande Buekers. Hoog tijd om ze te verzilveren!

Yolande Buekers

Vier topwijven in een wellness. Dat kan niet anders dan een leuke dag worden, toch? Ondanks wat oponthoud (A. had zich vooral niet overslapen en was zeker haar cadeaubon niet vergeten ;)) waren we bij de eersten in het centrum. En na een vriendelijk onthaal en de nodige richtlijnen, konden we ons omkleden en richting Aquapaleis begeven. Toch nog even een behandeling boeken en daarna alleen nog maar genieten.

Ik kende het centrum al een hele tijd van naam maar was er nog nooit geweest. Het werd een leuke kennismaking. De wellness biedt een heel arsenaal aan sauna’s, rustaccommodatie, een Dode Zee-bad en een buitentuin met extra mogelijkheden. Het is niet de spiksplinternieuwe inrichting die je in veel privéwelnessen tegenwoordig wel hebt, maar wel degelijk.

Starten deden we met een voetenbadje om daarna het Caldarium in te duiken. Een sauna in marmer met een sterrenhemel. Heerlijk warme vloer, soms zelfs te warm. Gelukkig lost dat zichzelf op als je op een handdoek ligt, opgepast met de voetjes! We pikten ook de Infraroodsauna mee (mijn favoriet) die je lichaam echt naar binnen toe opwarmt en daardoor een helende werking heeft op de spieren. Om daarna nog wat rond te dobberen in het Dode Zee-bad.

Yolande Buekers - Dode Zee bad

Onder de middag aten we een hapje in het restaurant (vegetarische wok) om ons daarna over te geven aan de behandelingen. We kozen voor een Detoxbehandeling van bijna een uur. Een uurtje genieten en bijna in slaap vallen omdat het zo ontspannend is! Het deed in elk geval deugd. Het ideale moment om een behandeling te doen trouwens want in de namiddag werd het duidelijk drukker in het Aquapaleis waardoor het er minder aangenaam vertoeven werd.

Rond 17u vonden we het tijd om af te ronden na een dagje genieten. Al werd het wel een zoektocht naar een kleedhok. Op de grote uittocht zijn ze daar duidelijk niet voorzien. Zonde.

Conclusie: Ik vond het een aangename ervaring, zeker op de rustige ochtend. De namiddagdrukte was minder aan mij besteed. Ik blijf nog steeds een grote fan van de privéwelness omwille van de ‘luxe’ die je daar hebt, maar ter afwisseling was dit zeker niet slecht.

Getagd , , ,

Geef een reactie