Struggle of life

Timemanagement

Volgens mij ben ik best nog wel goed in timemanagement. Ik lap misschien wel de regels van de kunst aan mijn laars maar op mijn manier lukt het allemaal vrij goed. Waarom zou ik dan veranderen? Hoe ik het aanpak, licht ik hier graag even toe.

Lijstjes

Ik ben een lijstjesmadam. Geen handigere tool dan lijstjes. To do-lijstjes, boodschappenlijstjes, lijstjes met muziek, boeken, aanraders, tips, tricks … Kortom, ik maak van alles lijstjes. En ik tover zo’n lijstje dan op het juiste moment tevoorschijn. Het helpt me om niks te vergeten en er voor te zorgen dat ik alles heb wat ik nodig heb. Wünderlist helpt me graag om werk-to-do’s op te lijsten en in te plannen op de juiste dag.

Wünderlist

Agenda

Mijn agenda is heilig. Zonder mijn agenda ben ik gehandicapt, daar ben ik van overtuigd. Ik combineer op smartphone en tablet m’n werk- en privé-agenda en ik voeg daar graag nog een verjaardagskalender en blogkalender aan toe. Als ik alles mooi heb ingepland, dan sta ik stevig in mijn schoenen en kan ik de hele wereld aan. Google Calendar en de Calender van Apple zijn mijn helden.

Planner

Planningen zijn voor mij een zegen. Zo heb ik voor m’n blog een planning die ik regelmatig bijwerk. Maar ook in the job heb ik heel wat planningen. De communicatieplanning geeft de grote lijnen van mijn werkjaar aan, de sociale media-planning zorgt er voor dat ik weet wat ik wanneer moet inplannen en de tijdschriftenplanning lijst mooi alle deadlines op zodat alles tijdig bij de drukker ligt. Ik ben er best wel trots op. Want die planningen zijn vaak een huzarenstukje om te maken maar toch vind ik dat het leukste moment van het jaar. Alles weer inplannen, beetje puzzelen om voor alles tijd te voorzien en uitrekenen wat de deadlines moeten zijn om tijdig te kunnen aanleveren.

Vrijheid

Geef jezelf ook de nodige vrijheid. Leg niet vast wat je vandaag van 9 tot 11u doet maar leg een lijstje aan van de dingen die je vandaag graag wil afwerken. En start met het vervelendste eerst. Dan heb je de rest van de dag enkel nog leuke dingen te doen en pieker je je niet suf over het feit dat je die ene stomme to do straks nog moet doen. Het helpt echt!

Maar hoe pak jij het eigenlijk aan? Een kei in timemanagement of toch maar een kluns?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Timemanagement

  1. Vraag me niet wat ik vorige week deed want dat herinner ik mij al niet meer, maar hoewel ik altijd al met zot wisselende uurroosters e.d. heb gewerkt kijk ik eigenlijk nooit in mijn agenda. Alles van wat ik moet doen tot wanneer ik waar moet zijn zit in mijn hoofd en dat is nog nooit fout gelopen. Blijk ik dus tóch een aangeboren talent te hebben zeg 🙂

  2. Agenda privé (die ik deel met de man), agenda op het werk en nog ééntje op papier (voor noodgevallen en gewoon omdat het leuk is). Daarnaast Wünderlist voor to-do’s, Trello voor de boodschappenlijstjes en Evernote voor notities. Op het werk Outlook en Asana.

  3. Agenda privé (die ik deel met de man), agenda op het werk en nog ééntje op papier (voor noodgevallen en gewoon omdat het leuk is). Daarnaast Wünderlist voor to-do’s, Trello voor de boodschappenlijstjes en Evernote voor notities. Op het werk Outlook en Asana.

Geef een reactie