Klein en groot geluk

4 iTunestoppers #2

De afgelopen weken kruisten er weer heel wat boeiende platen mijn pad. Veel nieuwe albums maar ook paar nog niet zo gekende bands die ik graag beter wilde leren kennen. Het leidde tot weer wat topaankopen in mijn iTuneslijstje. Kijken jullie even mee?

1. Milow – Modern Heart

Milow - Modern Heart

Ik ben een grote Milowfan van in den beginne. Ik zag hem al een paar keer live aan het werk en zijn platen zitten in mijn vaste playlist. Toen hij Modern Heart aankondigde, kon ik het dan ook niet laten om hem al in presale aan te kopen in iTunes. En dat doe ik zelden of nooit. Een nieuwe Milow. Of nee, geen nieuwe Milow, wel de gekende Milow waar een stevige frisse wind door gegaan is. Het is geen typische Milowplaat door de samenwerkingen met producers met een totaal andere achtergrond. Toch heeft elk nummer nog een echte Milowsound. En daar ben ik wel blij mee.

2. Radiohead – A Moon Shaped Pool

Radiohead - A Moon Shaped Pool

Begin mei bracht Radiohead een spiksplinternieuwe plaat uit. En eigenlijk wist ik het niet. Schande, want ik ben altijd wel een beetje fan geweest. Het was toen ik toevallig op Studio Brussel een nieuw nummer hoorde, dat ik besefte dat er waarschijnlijk ook wel een nieuwe plaat aan zou vasthangen. Een plaat om nog verder te ontdekken in de komende weken. Maar wat ik al hoorde, beviel me zeker en vast.

3. Beyoncé – Lemonade

Beyoncé - Lemonade

Haters gonna haten zong Taylor Swift. En tegenover Beyoncé is dat duidelijk niet anders. Ik las in de afgelopen weken al heel wat negatieve commentaar op de plaat. En toch. Ik vind dit echt wel een leuke plaat. Nog steeds een topwijf die Beyoncé. Ik kijk reikhalzend uit naar haar tournée die eind juli België aandoet.

4. The Last Shadow Puppets – Everything You’ve Come to Expect

The Last Shadow Puppets - Everything You've Come to Expect

De Arctic Monkeys hebben al een hele tijd mijn hart gestolen. The Last Shadow Puppets kende ik enkel van hun bekende nummers. Maar door de platen te kopen, ben ik ook het andere project van Alex Turner gaan leren appreciëren. Ik moet ook deze plaat nog wat vaker horen om er helemaal weg van te zijn maar voorlopig stelde ze alvast niet teleur.

Welke plaat is jou bijgebleven de afgelopen weken en moet ik zeker eens beluisteren?

Getagd , , , , , , , , ,

0 gedachten over “4 iTunestoppers #2

  1. Ik luister vooral op Spotify en meestal naar mijn favorieten lijst of het meest recente Goo Goo Dolls album.
    Lemonade ben ik nog steeds niet van overtuigd, ondanks ettelijke luisterbeurten. Nochtans ben ik een vrij grote fan van het werk van Beyoncé, hoor, maar deze kon me nog niet overtuigen.

Geef een reactie