Struggle of life

Het perfecte cadeau

Cadeautjes geven en krijgen, ik vind dat leuk. Wie niet, zeker? Maar toch kost het altijd veel moeite en tijd om voor iemand het perfecte cadeau te vinden. En toen bedacht ik me: wat zou ik het perfecte cadeau voor mezelf vinden? Het resultaat van de denktocht, lees je hieronder.

Ik ben best wel tevreden met de cliché-cadeaus. Het is wat op safe spelen misschien, maar toch ben ik daar echt wel gelukkig mee! Waar denk ik dan aan? Bv. aan cadeaubonnen (Standaard Boekhandel, bol.com, Parix XL, favoriete klerenwinkels, leuke eettentjes, wellness of de zalige Shop & the city-cheques). Je kan er je zin meedoen, kopen wat je wil. Maar geef toe, echt creatief is het niet. Al maak ik me er zelf ook wel schuldig aan. Ik denk dan ‘beter een leuke cadeaubon dan een fout cadeau’. Ideaal ook voor mensen die je minder goed kent.

Maar geef me liever geen Vivaboxen, Bongobonnen of soortgelijke. Op de een of andere reden liggen die me gewoon een heel stuk minder. De locatie is niet in de buurt, het aanbod te beperkt etc. en zo komt het er meestal ook niet van die op te gebruiken. Qua cliché-cadeaus krijg ik uiteraard ook graag een goed parfum, een leuk boek, een juweeltje/Pandorabedeltje, concerttickets voor een toffe band, een etentje, een wellnessmomentje … Kortom, die dingen van de cadeaubonnen gewoon omgezet in de praktijk.

Wie echt straf uit de hoek wil komen, kiest voor creativiteit, voor een complete verrassing. Iets wat compleet in mijn interesseveld ligt maar wat ik totaal niet had zien komen. En dat hoeft niet veel te kosten. #bff D. toverde er vorig jaar zo’n paar tevoorschijn: wielersokken van de Hema (best present ever!), een pizzasnijder in de vorm van een koersfiets en een verjaardagskaartje met 30 vragen op te beantwoorden. Ik was precies een kind in een speelgoedwinkel. Dolgelukkig was ik. En dan had ik het hoofdcadeau nog niet gehad!

Maar eigenlijk is het bijzonder moeilijk om zelf op dat soort cadeaus te komen. Want als ik nu zelf denk wat ik op dit moment graag wil, kan ik geen enkel hebbedingetje bedenken. Waar ik wel op kan komen, zijn al deftige cadeaus, een kleine investering. Zoals bv. een Instax, een LP-speler of accessoires voor m’n fototoestel. Dusja, zoek je een cadeau voor mij? Verras me dan met originele hebbedingen en ik zal al zeer gelukkig zijn ;).

En op ik zelf zo creatief ben? Wel, ik was toch vrij trots op de Goofy die ik E. ooit kocht in Milaan als verjaardagscadeau. Of de awesomeketting die ik bij Véronique bestelde voor D. haar nieuwe voordeur. Maar of me dat elk jaar lukt, dat is iets anders. Veel gaat waarschijnlijk ook met toeval gepaard. Je botst op iets en je denkt ‘dat moet ik voor x of y meenemen’.

Welk cadeau zou jij graag krijgen of waar kunnen ze jou zeker mee verrassen?

Getagd , , ,

Geef een reactie