Klein en groot geluk

Visit: regio Sint-Truiden

Waarom ver gaan, als het ook dichtbij kan? In een eerdere blogpost had ik het al eens over m’n thuisstad. Maar Sint-Truiden biedt meer dan enkel het stadscentrum. Ook in de naburige (deel)gemeenten vind je heel wat aanraders. Ik lijst er graag enkele op.

Shoppen

  • Kleren: In een vrij momentje rij ik al eens graag naar ZEB aan de rand van het centrum. Ik hou vooral van de collecties van Only en Black Label by Astrid Bryan. Dat ZEB ook heel betaalbare collecties aanbiedt, is mooi meegenomen. Af en toe zak ik ook eens af naar Style Concept in Mechelen-Bovelingen. Ik kom er te weinig. Maar kon er wel al een paar leuke dingen op de kop tikken. Heel betaalbare mode maar toch een paar leuke, trendy merken. Voor loopkledij spring ik graag eens de Decathlon binnen op de site van Stayen. Vroeger moest ik naar Maasmechelen voor een vestiging, nu kan ik vlak bij huis gaan.
  • Varia: Voor m’n lenzen, brillen en zonnebrillen rij ik steevast naar Oog en Oor Coenen in Alken. Ik kwam er een jaar of 4 geleden terecht toen een andere opticien m’n ogen een beetje naar de knoppen hielp. Dankzij de uitstekende opvolging en service zijn m’n ogen nu al een hele tijd stabiel. Zelfs toen ik vorig jaar op een zaterdag in allerijl langsliep omdat m’n ogen volledig ontstoken waren, hebben ze me perfect verder geholpen. Ik ben fan!

Eten en drinken

  • Drinken: Een zomers terras met een zalige gin tonic van het huis of een winters haardvuur met een heerlijke warm chocomelk, de Brouwerij van Wilderen heeft het allemaal. Ik vind het er goed vertoeven. Bij het om het even welk weer.

Brouwerij Wilderen - gin

  • Hapje: Het beste ijsje van de hele wereld? Daarvoor rij ik naar Limone. Mijn absolute favoriet is Ferrero-Rocher-ijs. Ik vul het graag aan met chocolade, kokos of citroen. Af en toe heb je er ook speciale smaakjes die me wel kunnen bekoren. Raffaello bijvoorbeeld. Hmmm.
  • Eten: In hartje van Walshoutem ligt het Aulnenhof. Een mooi vierkantshoeve met B&B, restaurant en feestzalen. Prachtige locatie, zalige binnenkoer. En bij een zomers zonnetje een heerlijk terras. Het eten is er overheerlijk en de kaart wordt regelmatig aangepast. Een stiekem favoriet adresje. Vlak voor een avondje uit gaan we met de vriendinnen al eens naar Velm. De giouvetsi van Hermes is superlekker. Griekse pasta, feta en zachte brokjes lamsvlees. Om duimen en vingers van af te likken.Vlakbij ons repetitielokaal in Mechelen-Bovelingen heb je Den Biechtstoel. In de schaduw van de kerk (heb je ‘em?) kan je je buikje helemaal rond eten. Bij bijzondere gelegenheden bieden ze ook een  speciaal menu aan. Zoveel lekkers op een kaart dat kiezen altijd bijzonder moeilijk is.

Must do’s

  • Aan de rand van de stad ligt provinciaal domein Nieuwenhoven. Een prachtig stukje natuur. Het bos en de omliggende graslanden zijn mijn favoriete terrein om er even tussenuit te trekken. Er lopen verschillende routes over het domein, op ieders maat. Voor de dorstige kelen is er ook een brasserie bij het vertrek-/aankomstpunt.
DSCN3805
Domein Nieuwenhoven, (c) Katrien Wittemans
  • Uit m’n visit-blogjes zal wel al gebleken zijn dat ik graag wandel. En het liefst ver van alle drukte. De Haspengouwse velden zijn dan ook het ideale terrein om in rond te kuieren. Heuvelachtig, dat wel, maar het levert prachtige vergezichten op. Om nog maar te zwijgen van de bloesemperiode die we net achter de rug hebben.
  • Zin in een paar uurtjes welness? Dan is Welness 4 you 2 in Heers zeker een aanrader. Een paar uurtjes genieten van sauna’s, zwembad en jacuzzi. Een paar keer per jaar kan ik daar enorm van genieten!
  • De kerkdorpen in en rond Sint-Truiden zijn koersdorpen. Voor een koersliefhebber als mezelf een dikke meevaller dus. Probeer dus zeker de sfeer eens te gaan opsnuiven op een jeugdkoers. Met stip op 1 staat uiteraard Trofee van Haspengouw. Welkom op de volgende editie!

Is er iets wat ik absoluut over het hoofd gezien heb of wat ik zeker nog moet ontdekken? Laat het mij weten!

 

Getagd ,

0 gedachten over “Visit: regio Sint-Truiden

  1. Voor het beste ijs moet je toch in Alken zijn hoor. Bij Tartufo op de Steenweg, niet ver van Coenen. De volgende keer toch maar een tussenstop houden 😉. Mijn favoriet is manon (met witte Leonidas pralines in). Enige jammere is dat hij beperkt open is (april-september, vr-za-zo, en juni-augustus ook nog di-wo-do). Maar dat weerhoudt ons er niet van om er dikwijls naartoe te rijden 😀

Geef een reactie