Klein en groot geluk

Must sees op Rock Werchter

Aftellen. Morgen is het zover. Dan start Rock Werchter. Na m’n superleuk, muzikaal weekendje vorig jaar, ga ik met plezier dit jaar terug. Hoewel ik de affiche dit jaar iets minder impressionant vind, staan er toch een paar bands op het programma die ik heel graag wil zien. Ik geef je graag een overzichtje!

Donderdag

Years & Years

Welke bands moet ik zien? Zeker en vast Kaiser Chiefs, Jake Bugg, Ellie Goulding en Years & Years. Als ik dan Sigma Live, James Blake en Disclosure kan meepikken, zou dat fijn zijn maar geen must.

Vrijdag

The Van Jets

Op vrijdag wil ik sowieso The Van Jets zien, na hun show vorig jaar in The Barn, wil ik ze nu zeker op de main stage zien. Zonde eigenlijk dat ze nog niet eerder een topuur op een topplek kregen op Rock Werchter. Ook The Black Box Revelation wil ik eindelijk eens live zien. De nice to sees zijn Trixie Whitley, The Offspring en Bring me the horizon. The Offspring uit pure nostalgie :).

Zaterdag

Editors

In The Barn staat zaterdag Beirut. Volgens mij een steengoede band die ik veel te weinig ken. Een must see dus. Net als Goose, Red Hot Chilli Peppers en Editors op de main stage. Als ik dan toch nog een paar stukjes Lost Frequencies en Tame Impala kan meepikken, is mijn dag dik in orde. Maar dat wordt moeilijk gezien de overlapping met de Red Hot Chilli Peppers.

Zondag

Florence and the machine

De laatste dag Rock Werchter. Hij gaat er weer veel te snel zijn. Met stip op 1 sowieso Florence & the machine. Vorig jaar een van de betere optredens dat weekend. Maar ook The Last Shadow Puppets en Macklemore & Ryan Lewis zou ik graag zien. Tussendoor pik dan wel wat stukjes Alice on the Roof, Lapsley en Jamie XX mee.

Gelukkig heeft Rock Werchter al een paar jaar een handige app die een mooie planning voor me in elkaar botst. Zo moet ik niets missen, word ik op de hoogte gebracht van annulaties en krijg ik een melding als een concert gaat beginnen. Praktisch tijdens vier drukke maar o zo ontspannende dagen. Gelukkig moet ik de nacht niet doorbrengen in een tent maar heb ik het voordeel van een bed en een douche. Familie hebben vlakbij de wei, is zo handig! Laat ons hopen dat het weer ons nu nog wat zal sparen en het komt allemaal in orde. Een verslagje vind je hier uiteraard binnenkort nog.

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie