Klein en groot geluk

Het nieuwe culturele seizoen

Elk jaar kijk reikhalzend uit naar eind mei. Dan vallen de boekjes van de culturele centra in de bus. Heerlijk vind ik het om daar door te bladeren. Telkens weer hopen dat er toppers komen optreden om weer leuke avondjes te beleven. Komend jaar ziet er weer veelbelovend uit.

 • Bart Peeters treedt solo op. Ik denk dat ik hem intussen al een keer of 5 aan het werk zag, weliswaar met band. Nog niet zo heel lang geleden trouwens nog. Een waar genot, elke keer opnieuw.
 • Radio Guga is ook zo een van die toppers. Ik zag Guga Baul een paar jaar geleden ook al eens aan het werk met zijn vorige show. Met open mond heb ik zitten kijken. Wat hij zomaar eventjes uit de losse pols schudt, is bewonderenswaardig.
 • An Pierlé treedt op in de kerk van Gelinden. Laat dat nu vlakbij thuis zijn. Dat moet gewoon een heel leuk optreden worden. Alleen al qua setting helemaal geslaagd.
 • Eburon Quintet & Hubert Damen, eentje waar ik vroeg voor uit de veren zal moeten. Een ochtendconcertje, maar eentje waar ik wel naar uitkijk.
 • Trixie Whitley komt naar Hasselt. Ik zal ze binnenkort op Werchter wellicht al aan het werk zien, maar hoe meer ik van haar hoor, hoe beter ik het ga vinden. Ik zal tegen dan kunnen vergelijken wat een grote setting versus kleine setting doet. Trixie, je mag we verrassen.
 • Laïs komt terug naar de kathedraal van Hasselt. Ze waren er een tijd geleden al eens te gast. Een best of van hun werk stond toen op het programma, benieuwd wat ze dit jaar zullen brengen.
 • Muziekkapel van de Luchtmacht treedt nog eens op samen met plaatselijke vedette Christophe Elen. Topmuzikanten, daar ga ik al eens met plezier naar kijken.
 • Marble Sounds is een van die bands die ik niet zo goed ken maar ik wel wil ontdekken. Geen verwachtingen maar ze mogen me aangenaam verrassen.
 • Bent Van Looy kwam al eens naar Hasselt met zijn piano en orgeltje. Een bijzonder aangename avond toen. Hopelijk kan hij dat dit jaar nog eens herhalen!
 • Hooverphonic is eerder een haat-liefdeverhouding. Ik was een grote fan van Geike Arnaert. En sinds haar vertrek miste ik de magie een beetje bij Hooverphonic. Toch zijn de recente nummers weer blijven hangen en vind ik het hoog tijd om het nog eens een kans te geven.

Kortom, veel muziek op mijn programma. De andere culturele dingen vallen meer en meer uit de boot. Het aanbod kan me nog weinig bekoren. Gelukkig nog heel wat steengoeie muzikale dingen op het programma! Het wordt weer een cultureel jaar om van te smullen, ik voel het.

En jij? Ook al plannen voor het komende culturele jaar?

Getagd , , , , , , , , , , , , ,

0 gedachten over “Het nieuwe culturele seizoen

 1. Ooh, Guga Baul… Dan moet ik dringend ook eens naar de programmatie kijken. De vorige show was inderdaad fantastisch!! Bedankt om dit onder de aandacht te brengen. Hopelijk zijn er nog kaarten…

  1. Ik duim mee voor jou. Hij komt zowel in Hasselt als Sint-Truiden dus je hebt twee kansen! Er waren wel al wat dingen uitverkocht maar ik weet niet goed welke.

Geef een reactie