Klein en groot geluk

Concert: 5 toppers op Rock Werchter

Na de ongelooflijke 4 dagen vorig jaar, wilde ik dolgraag terug naar Rock Werchter (RW). Zoveel leuke optredens kunnen meepikken op zo korte tijd, dat is ongelooflijk handig. Nochtans was de affiche dit jaar een pak minder uitnodigend vond ik en ook het weer zat deze keer niet echt. Ik zet graag mijn 5 favorieten van deze editie op een rijtje.

1. Years and Years

Heiligschennis. Ik verkoos Years and Years boven Paul Mc Cartney. Het lokte heel wat reactie uit. Maar achteraf bekeken heb ik helemaal geen spijt. Het concert van Olly Alexander en co was het beste wat ik op RW zag. Intens, ontzettend veel sfeer, ongelooflijk dansbaar en ook gewoon een steengoed concert. Ik zag ze vorig jaar ook al op RW en was toen al fan, dit jaar deden ze er nog een schepje bovenop. Olly leek oprecht geraakt door al het enthousiasme, compleet onder de indruk door een overvolle The Barn. Ik kijk nog regelmatig naar een YouTube-compilatie om alles nog eens opnieuw te beleven

https://www.youtube.com/watch?v=YrBVirSBRcA

2. Florence and the Machine

De afsluiter van RW 2016 op zondagavond. Een topwijf die Florence. Ongelooflijk energiek. Ze loopt van links naar rechts over dat podium en slaagt er in vlekkeloos te blijven zingen. Toch spijtig dat ze quasi exact dezelfde show van vorig jaar bracht. Gelukkig nu wel later op de avond waardoor het toch allemaal wat intenser werd omdat het volledig donker was, je beleefde het veel meer dan vorig  jaar.

Rock Werchter 3

3. Goose

Een van de twee Belgische bands in mijn lijstje. Stevige elektro-rock. Een steengoeie set waar ik enorm van genoten heb. Het publiek duidelijk ook want iedereen ging stevig uit z’n dak. Het deed er mij trouwens aan denken dat ik meer van hun werk aan mijn iTunes moet toevoegen. Ik gok dat ik enkel hun eerste CD heb. Een werkpunten voor de komende weken dus.

4. The Van Jets

De tweede Belgische band en waarschijnlijk ook wel m’n favoriete Belgische band. Ooit fan geworden omwille van het retro-tintje in hun muziek en doorheen de jaren gewoon nog meer hun muziek gaan apprecieren. Johannes maakt op z’n eentje de show en kan het niet laten om op het einde het publiek in te duiken. Het was niet anders op RW. The Van Jets waren goed as usual en ze verdienen dringend een betere plek op de planning van de main stage.

Rock Werchter 1

5. The Last Shadow Puppets

Eeuwige liefde voor Alex Turner. Als het niet met de Arctic Monkeys is dan wel met The Last Shadow Puppets. Hoewel Turner al eens zat of stoned op een podium verscheen, was het er nu van de eerste noot boenk op. Die nonchalante trekjes van Alex Turner doen het ‘m helemaal. De combinatie met Miles Kane zorgt voor goeie muziek. Al kijk ik toch uit tot de Arctic Monkeys met nieuw werk op de proppen komen.

Rock Werchter 2

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Concert: 5 toppers op Rock Werchter

Geef een reactie