Struggle of life

Lopen met de Start 2 Run-app

Sundaymornings are for running postte ik afgelopen zondag op Instagram. Onder dat motto pikte ik de draad nog maar eens op. Door allerlei omstandigheden was het er weer niet van gekomen de afgelopen weken. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Start to Run_Katrien

Ik miste de sportieve prestaties wel. Al heb ik niet echt stilgezeten. Ik heb heel wat wandelkilometers op de teller staan de afgelopen weken. Het weer gooide vaak roet in het loop-eten. Hetzij gietende regen, hetzij tropische temperaturen. Toch is er al jaren één constante tijdens mijn looptochtjes: Start 2 Run. Vroeger een trouwe gebruiker van de podcast intussen overgeschakeld op de modernere versie: de app!

Start to Run (3)Start to Run (4)Start to Run (2)

Een app gebruiken om te lopen heeft heel wat voordelen.

  • Schema. Je loopt niet in het wilde weg of op het gevoel maar toch met een soort van begeleiding. Het Start 2 Run-schema is een haalbaar schema voor heel wat lopers. Hoewel er hier en daar een stevige sprong in zit, bouw je zo wel stelselmatig aan een goeie conditie.
  • Data. De app houdt heel wat data voor je bij. Je snelheid, een schatting van het aantal calorieën en de afstand die je gelopen hebt. Niet dat ik die cijfers zo belangrijk vind maar het is wel een referentie waaraan je kan zien of je vooruitgang boekt.
  • Muziek. Je kan de app perfect combineren met je favoriete playlist. Daardoor heb je genoeg aan je smartphone om te gaan lopen. Gedaan dus met het combineren van een klok met een iPod en eventuele andere toebehoren. Goeie muziek geeft mij een extra drive om te lopen dus dit is mooi meegenomen.
  • Tips. Zowel tijdens het lopen als in de app, zitten heel wat tips. Zowel op vlak van materiaal, als houding, als eten … Kortom, rond heel wat nevenaspecten van het lopen. Ik ben niet altijd even aandachtig en soms denk ik al eens ‘stop met dat gezaag’ maar even vaak steek ik er toch nog iets van op.

De app kent één minpuntje. Het opslaan van je loopsessie verloopt niet altijd even vlot. Daardoor speel je wel wat gegevens kwijt en verdien je ook niet altijd de punten. Met die punten kan je latere reeksen weer aankopen. Zonde. Maar goed, ik doe het om te lopen, niet om te analyseren of punten te verdienen.

Ben jij een loper? En gebruik je daarvoor de Start 2 Run-app? Of heb jij andere manieren om je te laten begeleiden?

Getagd , , , ,

Geef een reactie