Klein en groot geluk

Er op uit: Bokrijk

Toeristen in eigen land. Ik ontdek er de laatste weken meer en meer de charmes van. Zo trokken we vorige week donderdag naar Bokrijk. Het was eeuwen geleden dat ik het Openluchtmuseum nog eens deftig had bezocht.

Bokrijk

Bij een dagje uit hoort ook lekker eten. Dus begonnen we ons uitje met een etentje in l’Avenida. Mijn nieuwe favoriet met een superleuk concept. Het ligt daarbij ook nog eens op een boogscheut van Bokrijk, dus dat was mooi meegenomen. Tegen 13.30u wandelden we het domein Bokrijk binnen.

Voor een volwassene betaal je 12,5 euro. Niet goodkoop maar je krijgt er wel een goed gevulde namiddag voor in ruil. Het was dus superleuk om alles nog eens opnieuw te ontdekken. Het terrein is opgedeeld in 4 grote regio’s: Kempen, Haspengouw, Oost-en West-Vlaanderen en de Sixties. De eerste drie zijn opgebouwd volgens het traditionele Bokrijkconcept. De laatste heeft zijn eigen invulling en aanpak gekregen.

Bokrijk_grondplan

Starten deden we met Haspengouw, eigen streek eerst noemen ze dat zeker? Daarna pikten we een stukje Kempen mee om door te gaan naar de Sixties en via Oost- en West-Vlaanderen terug te keren naar de Kempen. De Kempen is het stuk met een permanente werking. Doorheen het jaar is er constant iets te beleven. De shop ligt er, de figuranten lopen er rond en de kinderen kunnen er speelgoed uitlenen. Oost- en West-Vlaanderen lag erbij ons bezoek vredig en kalm bij. Maar op de evenementendagen is dat the place to be. Dan wordt het grasveld middenin overgenomen door bv. Ketnet.  Gelukkig heb ik vriendjes in Bokrijk die me de nodige info konden verschaffen ;).

Les gaan volgen bij de Zuster Adriana was een aanrader. Back to the roots noemen ze dat dan. Maar ook de Sixties waren leuk. Ik ontdekte er de voorganger van de Eames-stoelen die ik later zelf zo graag in m’n huis wil en keek met een nostalgische blik naar de producten van vroeger in de etalage. Misschien word ik echt wel oud? 😉

Ik was helemaal vergeten dat Bokrijk zo’n omvangrijk terrein was. Pas tegen 18u waren we helemaal rond. En dan hebben we enkel tegen 16.30u snel iets gedronken en zijn we nergens blijven treuzelen. Ik denk dat we die dag ons aantal stappen vlot gehaald hebben. Ik ben blij dat ik Bokrijk helemaal herontdekt heb. Een aanrader!

Getagd , , , , ,

Geef een reactie