Boekenwurm

Gelezen: Jeffrey Brantley – Angst beheersen met mindfulness

Auteur: Jeffrey Brantley
Uitgeverij: Nieuwezijds B.V.

Toen ik een tijdje thuis zat omdat ik te diep in m’n krachtenarsenaal had getast, raadde m’n coach me mindfulness aan. Om wat uit te vissen wat het was en hoe het interessant zou  zijn voor mij, kocht ik een aantal boeken rond het thema. Ik had ze helaas nog niet allemaal kunnen lezen, tijd om die schade in te halen.

Anders dan algemene mindfulnessboeken, richt dit boek zich op mindfulness om om te gaan met angst, vrees en paniek. Aangezien er voor mij op dat vlak ook nog wel wat werk aan de winkel was, kwam dat wel van pas. Toch vond ik dat ik van een kale reis terug kwam.

Het is een heel beschrijvend boek, zelfs quasi academisch. Misschien wel interessant voor psychologen, coaches of die-hard mindfulnessadepts maar niet voor een noob die gewoon wil bijleren. Hoewel er in het boek wel met getuigenissen wordt gewerkt om het allemaal wat concreter te maken, mis ik toch sterk de koppeling naar de praktijk. De down-to-earth praktijk. Wat toelichting voor jou en mij. Iemand die nog nooit van mindfulness heeft gehoord, zal er na het lezen van dit boek ook niet meteen mee beginnen.

Nu goed, ik heb er hier en daar misschien wel nog een tip uit opgepikt, het lezen was dus zeker geen maat voor niets. Toch zou ik eens graag een concreet, handig, toepasbaar mindfulnessboek in mijn handen krijgen. Ik blijf zoeken!

Heb jij nog een boekentip voor mij? Laat het me weten!

Getagd , , , , ,

Geef een reactie