Klein en groot geluk

Concert: Formation World Tour – Beyoncé

Zondag 31 juli trok ik naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Want daar kwam niemand minder dan Beyoncé optreden. Een concert dat al een paar jaar op m’n verlanglijstje stond. Weer een check op m’n bucketlist dus!

Voor de voorprogramma’s waren we helaas te laat. De mobiliteit rond het stadion was toch niet je dat. 2u om van de Brusselse Ring in het stadion te geraken. Maar goed, geen erg, we kwamen uiteraard gewoon voor Queen B. En die zouden we uitermate goed kunnen aanschouwen dankzij goeie zitplaatsen! Recht voor het podium, een prachtig zicht op de hele show.

Goed volk komt altijd te laat. Zo ook Beyoncé dus. Iets meer dan een academisch kwartiertje na het voorziene beginuur begon Queen B aan haar show. Zoals ik op Facebook al had kunnen zien, zou ze uit de grond naar boven komen. Van de eerste noot was het er boenk op. Heel wat nieuwe nummers maar gelukkig ook nog voldoende aandacht voor de gouwe oudjes. Het zou een optreden worden om duimen en vingers van af te likken.

De show telde ettelijke kostuumwissels. Het zwarte pakje met de goudkleurige details moet toch wel een van de favorieten zijn. De act met het water op het einde van de show was het favoriete showelement. Beyoncé zette het stadion op z’n kop. En dat het allemaal in een strakke regie zat en weinig plaats liet voor spontaniteit, vond ik eigenlijk minder storend. Ik zag in de kranten de vergelijking met Adèle passeren. Een vergelijking die je onmogelijk kan maken. Het zijn beiden toppers in hun domein.

Beyoncé pakte het publiek in met haar uitstekende dancemoves, haar engelengezang en de sympathieke bindtekstjes. Dat ze daarnaast ook regelmatig verleidelijk met haar gat schudde, kon menig man en vrouw in het publiek bekoren. En hoewel ze Single Ladies aan haar voorbij liet gaan, ging ik met een voldaan gevoel terug naar de parking.

Queen B 2

Beyoncé is een topmadam die met een topshow op de proppen kwam. Het is een totaalspektakel waar steeds wat te beleven valt. Dat je daar bovenop ook nog eens een steengoede zangeres krijgt, zorgt er voor dat het een onvergetelijke avond werd. Merci Queen B!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Formation World Tour – Beyoncé

Geef een reactie