Klein en groot geluk

12 x #kleingeluk #3

#kleingeluk Mijn meest favoriete hashtag op Twitter en Instagram. Omdat ik dan net momentjes heb meegemaakt van intens geluk. Omwille van kleine dingen. Soms gewoon heel symbolische dingen. Ik lijst af en toe graag 12 van die dingen op die voor #kleingeluk zorgen.

Happiness #3b

 • Complimenten krijgen. Voor wie is dat niet fijn? Ik heb het dan wel over oprechte, gemeende complimenten. En het liefst nog uit een onverwachte hoek. Dat doet deugd.
 • Op zondagochtend wakker worden, je nog eens kunnen omdraaien en nog heerlijk kunnen wegdoezelen. Het lukt me niet vaak. Meestal gooit m’n bioritme roet in het eten. Maar van die zalige zondagochtenden waarin je helemaal gedraaid ligt in je donsdeken, het zonnetje een beetje komt piepen en je nog helemaal kan wegdoezelen. Dat zijn de leukste.
 • Aangesproken worden door onbekenden die spontaan een leuk gesprek aanknopen. Ik ben niet echt miss social. Een gesprek aanknopen met vreemde mensen vind ik een opgave. Toch word ik heel gelukkig als vreemde mensen mij aanspreken voor wat small talk. Dan ben ik weer wel miss social.
 • Beestjes tegenkomen tijdens een wandeling. De afgelopen weken heb ik heel wat gewandeld op verschillend terrein. Vaak zijn de wandelpaden te druk om veel beestjes tegen te komen. Maar toen we onlangs in een fruitplantage een klein hertje tegenkwamen, heb ik daar nog uren van nagenoten.
 • Een danske placeren. Heerlijk. Een feestje met leuke mensen, goeie muziek en dan de dansbeentjes losgooien. Me even heerlijk kunnen uitleven. Daar word ik gelukkig van. Al hoeft dat niet elke week te zijn, dan zou ik zo gelukkig niet meer zijn denk ik.
 • Onverwachte gezellige namiddagen. Dingen die gebeuren en niet gepland zijn, daar geniet nog het meest intens van. Vrienden die zeggen ‘kom je bij ons op het terras iets drinken’ of vriendinnen die bellen en zeggen ‘rijden we daar naartoe’. Dat is het schoon leven.
 • Leuke reacties krijgen op m’n blog. Het vertoont wat gelijkenissen met complimenten krijgen. Maar het is voor mij toch nog een aparte categorie. Mailtjes krijgen of ergens aangesproken door mensen waarvan je niet eens verwacht dat ze je blog gelezen hebben. Binnenin doe ik 20 vreugdesprongetjes tegelijk, uiterlijk probeer ik vriendelijk dank je wel te zeggen en mijn cool te bewaren.
 • Ijsjespauze op ’t werk. In de zomer als er wat collega’s in verlof zijn en we dus met 3 of 4 zijn in plaats van met 12, proberen we de werkdag wat op te leuken. Hoe kan je dat beter doen dan met een ijsjespauze? Zeker als buiten de zon voor tropische temperaturen zorgt. Heerlijk.
 • De slappe lach krijgen. Je hebt zo van die momenten. Inside jokes, komische situaties of gewoon een zwak moment. Ik kan daar zo van genieten, ook al kom je de eerste 10 minuten niet bij van het lachen. En is één stuiptrekking van je gezelschap genoeg om weer in lachen uit te barsten.
 • Profwielrenners tegenkomen onderweg én herkennen. Hier in de buurt trainen er regelmatig wel wat profrenners. Dat zorgt ervoor dat ik toch altijd m’n hoofd even draai als ik iemand met een koersfiets zie passeren. Als ik dan nog een profrenner kan herkennen, word ik helemaal gelukkig.
 • Opgaan in iets. Soms heb je van die to do’s waar heel wat werk in kruipt. Bv. een blog. Je wil er wat dingen aan veranderen maar weet dat het een prullewerkje zal worden. Beginnen is een opgave maar eens je succesvol wat dingen kan volbrengen, zit je in een flow die nog moeilijk te stoppen is.
 • Een nieuw recept dat lukt. Ik kook al eens graag, al heb ik daar niet veel tijd voor. En af en toe probeer ik iets nieuws of een variant van iets wat ik al kon. Als dat dan nog goed afloopt en de smaak optimaal is, ben ik gelukkig en geniet ik dubbel zoveel van het eten.
Getagd ,

0 gedachten over “12 x #kleingeluk #3

Geef een reactie