Klein en groot geluk

Jeugdidolen #2: Get Ready!

In een nieuw reeksje zet ik graag een paar jeugdidolen op een rijtje. Personen waar ik in mijn jeugdjaren naar opkeek, bewondering voor had of gewoon intens mee mee leefde. In een tweede blog Get Ready. Dé Belgische boysband uit de jaren ’90. O ja, mijn liefde was diep zo diep!

Geen idee hoe het allemaal begonnen is. Wellicht met dank aan Tien om te Zien en Joepie, daar twijfel ik niet aan. Get Ready deed halfweg de jaren ’90 menig tienerhart feller slaan. Maar het was toch een bevlieging die een aantal jaren meeging, eentje die zelfs niet altijd over rozen ging.Op het einde van de lagere school viel het nog allemaal wel mee. Trots als een pauw ging ik met mijn Get Ready-klok om de arm naar school. Of mijn agenda versierd was met foto’s weet ik al lang niet meer. De muur van m’n slaapkamer hing in elk geval vol met posters. Stuk voor stuk uit topblad Joepie. Ik las het wekelijks van voor naar achter, geen blad sloeg ik over. In het middelbaar liep het wat mis. Get Ready was daar blijkbaar niet hip en trendy. Dat leidde toch al eens tot wat gelach of een opmerking. Dan maar fan zijn in stilte ;).

Als megafan kon ik de grootste optredens toch wel meepikken. Wekelijks half België afschuimen was er wel niet bij. Maar dankzij Get Ready heb ik toch wel vrij vroeg in mijn bestaan kennis gemaakt met Vorst Nationaal en de AB. Dingen die me toch wel zijn bijgebleven. En vorig jaar ging m’n hartje toch nog even sneller staan toen Get Ready hier een dorp verder nog eens een optreden deed. Ik heb quasi elk liedje van voor tot achter meezongen. De teksten zaten er nog steeds in.

Get Ready

Noem het een jeugdzonde, een puberbevlieging. Maar dan toch eentje waar ik ongelooflijk veel plezier aan beleefd heb. Telkens ik een van hun nummers terughoor, moet ik toch nog even terugdenken aan die jeugdjaren. Met plezier. De CD’s steken nog steeds in mijn kast trouwens al is het eeuwen geleden dat ik ze nog gedraaid heb. Hmm misschien nog een ideetje ;).

Getagd ,

0 gedachten over “Jeugdidolen #2: Get Ready!

Geef een reactie