Boekenwurm

Gelezen: Matthias Soberon – Backstage

Als toffe Twitteraars een boek schrijven, dan kan ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Zeker als ze dan nog eens een jeugdboek schrijven. Een genre dat ik ondanks mijn leeftijd nog steeds bijzonder graag lees. Ik was dus heel benieuwd naar Backstage van @itssombrero.

Auteur: Matthias Soberon
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Backstage vertelt het verhaal van Emma. Emma is een eerder doorsnee meisje op de middelbare school. Ze is zot van de band Drift. Een liefde die niet altijd door haar klasgenoten werd geapprecieerd. Als de band dan plots in Antwerpen komt optreden, kan ze een kaartje versieren en staat ze op de eerste rij. Ze beleeft het optreden van haar leven, geniet met volle teugen. Na het optreden wil ze naar huis terugkeren en komt ze oog in oog te staan met haar grote idool. Wat er dan gebeurt, moet je gewoon zelf lezen.

Het boek leest als een trein. Een TGV en niet eentje die in vertraging is. In no time had ik hem helemaal uit. En dat wil zeggen dat het een bijzonder leuk boek was. Je wil constant weten hoe het verhaal verder gaat. Hoofdstuk na hoofdstuk duiken er dingen op waar je zonder twijfel van wil weten hoe het afloopt.

Het boek was veel te snel gedaan naar m’n zin. Je blijft wel nog met vragen achter als het boek uit is. Niet alleen rond de hoofdverhaallijn maar ook rond een paar zijlijnen in het verhaal. Matthias maakte op Twitter de vergelijking met de seizoensfinale van Thuis of Familie. En ja, daar kan je het inderdaad wel mee vergelijken. Ik wil gewoon dolgraag weten hoe een paar dingen verder lopen. Ik wacht dus vol spanning op deel 2.

Conclusie: Een topboek voor jong en oud dat leest als een trein. Een aanrader!

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Matthias Soberon – Backstage

Geef een reactie