CommCommComm

Digital Detox #2

Een tijdje geleden besloot ik samen met mijn verlof een digital detox in te lassen. Een detox van 2,5 week. Toen ik op 17 augustus de deur van m’n werk achter me dichttrok, was het zover. Een dikke week later kijk ik al eens terug op een week zonder sociale media.

Unplug

Hoe pakte ik het aan?

Eigenlijk ging ik gewoon cold turkey. Tegen dat ik in Brussel op de trein naar huis stapte, had ik m’n mobiel internet al afgesloten en had ik de apps op mijn tablet al afgemeld. Ik liet op Facebook en Twitter een kort berichtje achter en dat was het. iPod in de oren en een boek in mijn hand. Zenmodus on.

Hoe valt het mee?

Beter dan vorig jaar. Een week later heb ik nog geen enkel keer mijn sociale media gecheckt. De drang om er aanwezig te zijn, is ook helemaal weg. Mijn smartphone speelt een veel minder prominente rol omdat ik toch enkel nog smsjes krijg. En als ik dan even m’n mails wil checken (4 keer per week ofzo), dan open ik even m’n laptop of tablet. Eigenlijk ben ik zelfs niet benieuwd naar het aantal meldingen, reacties, likes of andere. Ik heb er intussen wel vrede mee. Enkel afgelopen woensdag had ik even een zwak momentje toen mijn blog heel wat lezers lokte en ik dus ook wel wat reacties via mailmeldingen zag binnenkomen. Sinds donderdag dus weer helemaal offline.

En verder?

Sowieso wil ik het nog volhouden tot 30 augustus en eigenlijk nog veel liever tot 5 september. Maar aangezien een nieuwe smartphone ook nog op mijn verlanglijstje stond, wil ik dat ook nog graag regelen in mijn verlof. Je hoort hem al komen … Ik ga geen nieuw speelgoed kopen als ik er alleen mee mag bellen en smsen :). Dus waarschijnlijk zal het die aankoop zijn die zal beslissen hoe lang mijn digital detox nog duurt.

Getagd , , ,

Geef een reactie