Boekenwurm

Gelezen: Het Monster van het Mistmoeras – Marc de Bel

Het Monster van het Mistmoeras is een tweede boek in de Sagen van het Dassenbos. Een nieuw reeksje voor jongere lezers van Marc de Bel. Ik blijf nog steeds een grote fan dus voegde ik het boek met veel plezier toe aan mijn collectie.

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Abimo

De Sagen van het Dassenbos zijn verhaaltjes over de vier ‘krijgers’ van het Dassenbos. Vier dappere, jonge dieren die zich graag inzetten voor de goede zaak. Zonder schrik en zonder vrees maar af en toe toch met een klein hartje trekken ze ten strijde tegen het onrecht. Dat is in Het Monster van het Mistmoeras niet anders.

Het Everwoud wordt immers geterroriseerd door Het Monster van het Mistmoeras. Het monster ontvoert sterke mannen en kleine kinderen uit het Everwoud. Alle families zijn intussen wel één of meerdere familieleden kwijt. Zo kan het niet langer en de ‘krijgers’ van het Dassenbos trekken ten strijde. De reisweg is geaccidenteerd zoals gewoonlijk maar levert het ook weer enkele waardevolle vriendschappen op.

Lukt het de vier vrienden om Het Monster van het Mistmoeras te verslaan? En vinden ze de verdwenen familieleden terug? Daarvoor moet je uiteraard het boek lezen. Het staat vast dat het weer een uitermate goed boek is. Heerlijk om als jonge en oude lezer even in weg te duiken.

Getagd , , , ,

Geef een reactie