Klein en groot geluk

Kermis Sint-Truiden

De afgelopen weken was het kermis in Sint-Truiden. Heel lang geleden een vaste waarde in mijn agenda maar de afgelopen jaren naar de achtergrond verdrongen. Behalve voor een pak smoutebollen, kwam ik niet meer veel op de kermis. Tijd om daar nog eens verandering in te brengen.

Ik heb alle records gebroken in de afgelopen twee weken. Drie keer ben ik op de kermis geweest. Het wonder is geschied. Maar ik heb best wel genoten. Het was leuk. De eerste twee keren was er opvallend weinig volk aanwezig. Dat zorgde er voor dat we wel bijzonder snel rond waren. Er viel weinig te zien.

We koppelden het dan maar aan iets actiefs. Zelf eens meedoen op de kermis. Geen idee hoe de attractie heet, maar het komt er op neer dat je een balletje moet gooien naar een aantal gaatjes. Valt het balletje in zo’n gaatje, krijg je de punten die er bij horen en schiet je kameel vooruit. De kameel die het eerst de eindstreep haalt, wint een punt. Ik had het nog nooit gedaan maar was direct verkocht. Hoe leuk is het om nog eens het kind uit te hangen. Het werd onze vaste stop drie dagen. En ik werd er best nog wel goed in.

En het leverde me nog schitterende prijzen op. Toegegeven, een beetje kitsch. Maar het kind in mij was stiekem toch wel een beetje blij.

Woensdag pikten we ook nog het traditionele vuurwerk mee. Toen leek er net iets meer volk op de been. Al viel dat wel niet op toen we nog tussen de kraampjes doorwandelden. Hopelijk konden de kermiskramers zondag het een en het ander goedmaken. Toen leek alles toch wat goed te komen. Meer volk dus ook meer sfeer dus hopelijk ook betere inkomsten.

Ik was best gecharmeerd door de kermis. Het was eeuwen geleden dat ik ze nog op die manier meemaakte en dat meerdere keren op twee weken. Ik wil zeker nog eens terug. Ik vind het best wel leuk dat er de laatste tijd zoveel leuke dingen in mijn thuisstad worden georganiseerd. De kermis is misschien wel een traditie maar het past perfect in het rijtje van leuke activiteiten. Misschien moet we op het einde van de maand toch maar eens de sfeer gaan opsnuiven in Hasselt Kermis.

Getagd ,

0 gedachten over “Kermis Sint-Truiden

Geef een reactie