Klein en groot geluk

Jeugdidolen #3: Krezip

Wie kent er I woud stay nog? Een liedje van de Nederlandse band Krezip. Een band die rond 2000 wel wat succes kende en met I would stay een ware nummer 1-hit scoorde. Een oorwurm die bleef hangen en die ik samen met vriendinnen vaak heb meegekweeld. Krezip was het begin van een mooie muziekliefde.

De CD van Krezip (Nothing Less) heb ik grijs gedraaid. Letterlijk. Het middendeel heeft geen pinnetjes meer om de CD vast te zetten en het hoesje ziet er volledig afgeleefd uit. Toen ik 14-15 jaar was een vaste waarde in mijn CD-speler (dat is zoiets als een iPod maar dan met CD’s, weet je wel).

Maar waarom Krezip op mijn jeugdidolen-lijstje? Krezip moet (samen met Hooverphonic) de band zijn die me van het boybandgenre bij Studio Brussel-muziek heeft gebracht. Dankzij hen ging er een compleet nieuwe wereld voor me open en ontdekte ik jaar na jaar pareltjes in muziekland. Zonder hen was ik vorig jaar en dit jaar nooit naar Rock Werchter gegaan. Je kan Krezip dus wel een symbolische band in mijn muzikaal verleden noemen.

In 2009 deed de band de boeken toe. Ik moet ook eerlijk bekennen dat mijn kennis niet verder reikt dan die ene plaat. Geen idee wat ze daarna gedaan hebben. Maar elke keer ik die liedjes opnieuw hoor, denk ik met veel heimwee terug aan een hele mooie tijd. Ze hebben hun plaatsje in mijn jeugdidolen-lijstje dus meer dan verdiend!

Getagd , , ,

0 gedachten over “Jeugdidolen #3: Krezip

Geef een reactie