Boekenwurm

Gelezen: Nelle, Blankgoud – Marc de Bel

Dat Marc de Bel boeken schrijft voor jong en oud heb ik al vaak proberen duidelijk te maken. Je bent nooit te oud om een de Bel te lezen. Met Blankgoud schreef Marc de Bel een opvolger voor De Heks van Cruysem. Een reeks waarmee hij toch een iets oudere leeftijdscategorie (+14?) aanspreekt.

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Je hoeft De Heks van Cruysem niet echt gelezen te hebben om aan Blankgoud te beginnen. Het geeft je hier en daar wat extra achtergrond maar echt noodzakelijk is het niet. Beide boeken brengen een verhaal aangevuld met heel wat historiek. Er moet echt wel wat opzoekingswerk aan vooraf gegaan zijn.

Nelle woont samen met Wiete bij opa Agripinus op een boerderijtje. Maar de lokgroep van de wijde wereld klinkt harder en harder. Dus besluiten Nelle en Wiete mee te reizen met de boot. Aanvankelijk willen ze naar Turkije maar door omstandigheden moeten ze de boot op naar Nieuw-Amsterdam. Onderweg wordt de boot helaas overvallen door piraten en komt het gezelschap als slaaf in Algiers terecht. Wiete en Nelle hopen samen te blijven maar worden op de slavenmarkt van elkaar gescheiden.

In het boek kom je op een aangename manier in aanraking met de geschiedenis. Niet schools maar verhalend. Hoe het Nelle en Wiete verder vergaat, lees je verder in het boek. Maar sowieso is het weer een uitermate mooi en boeiend verhaal. Een mooie combinatie van een vlot verhaal met wat historische feiten waar je nog wel het een en het ander van kan opsteken.

Getagd , , ,

Geef een reactie