Boekenwurm

Gelezen: Bradley Wiggins – Mijn tijd

Het wielrennen heeft mijn hart gestolen. Maar toch heb ik niet echt veel favoriete koereurs. Mijn respect voor alle renners is wel groot. Sommige renners hebben al eens een hoekje af. Bradley Wiggins is er zo een. Niet echt een favoriet, wel een fascinerende wielrennen. Ik was benieuwd naar zijn verhaal.

Auteur: Bradley Wiggins
Uitgeverij: Lannoo – Spectrum

Mijn Tijd brengt het verhaal van Bradley Wiggins in aanloop naar seizoen 2012. Het jaar van de Olympische Spelen in Londen. Maar vooral van de Tour de France waarin Wiggins een hoofdrol zou spelen. Dat hij een klasbak was als hij het wou, was al langer duidelijk. Maar iedereen verklaarde hem zot toen hij verkondigde de Tour te willen winnen. Hij bewijst met zijn verhaal dat waar een wil is, ook een weg is.

Ik heb Wiggins al altijd een fascinerend figuur gevonden. Eentje waar duidelijk een hoek af was maar een renner die ook duidelijk wist waar hij mee bezig was. Soms een zonderling figuur maar eigenlijk gewoon ook een getalenteerde koereur. Dat blijkt ook uit zijn boek. Hij vertelt wat hij heeft moeten doen en laten om die Tour van 2012 te kunnen winnen. Welke opofferingen hij heeft moeten doen, maar wat het hem ook gebracht heeft.

In het boek leer je Wiggins kennen als een renner die hard werkt en bereid is om alles te doen om zijn doel te bereiken. Hij probeert ook het beeld van de grote speelvogel een andere wending te geven. Ja, in een vorig leven ging hij in de winter regelmatig op café en bleef hij veel te lang van de fiets. Maar om zijn doel te bereiken, is hij tot veel in staat. Hij schuwt het dopingverhaal niet, ook al krijgt dat geen prominente rol in het boek.

Mijn Tijd is een leuk boek en geeft een andere kijk op de Bradley Wiggins die iedereen constant in de kranten ziet staan. Een aanrader voor een koersliefhebber ook al ben je geen grote Wiggins-adept.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Bradley Wiggins – Mijn tijd

  1. Thanks voor de review, als Wiggins fan gaat deze zeker op mijn kerstlijstje komen.

    Ps: Er staat een foutje in je eerste alinea (wielrennen ipv wielrenner).

Geef een reactie