Struggle of life

De gelegenheidsloper #2

Amai, mijn vorige blog zorgde voor heel wat aanmoedigingen. Een dikke merci! Met zoveel support kon ik natuurlijk niet anders dan dapper blijven doorzetten. En dat deed ik. Intussen zit ik al aan les 12 van Start 2 Run.

Ik kan terugblikken op 2 vrij geslaagde weken. Alles gaat vlot. Af en toe zie ik nog wel eens af, vaak tijdens de eerste les van een nieuwe week. Maar al vrij snel gaat het heel wat beter en kan ik zelfs redelijk ontspannen lopen zonder echt diep te moeten gaan.

De meest heldhaftige les, moet wel les 10 geweest zijn. Die liep ik tijdens Levensloop. Chinese vrijwilliger om het gat van 18 tot 19u op te vullen. Het plan: eerst les 10 lopen en dan het uur rond maken met wandelen. Rond 18u vertrok ik dus vrij gezwind met Start 2 Run in de oren. Alles liep volgens plan en na het eerste rondje op het parcours had ik wel door dat ik de les redelijk vlot zou kunnen uitlopen.

Door de sfeer in het hele Levensloopdorp lag mijn tempo wel wat hoger dan ik vooropstelde, maar ik voelde dat ik niet meteen op m’n adem trapte en zette door. Op de drukste punten moest ik wel gedwongen gas terugnemen, ik geraakte gewoon niet sneller door het volk. Gewoon volhouden en doorlopen. Tot de hemelsluizen groot open gingen.

Plots kwam het water met ettelijke liters uit de lucht gevallen. Ik had de keuze: schuilen in een portaal of doorlopen. Schuilen wilde ook zeggen afkoelen en dat vond ik niet meteen een optie. Ik koos dus voor doorgaan. Niet meteen de makkelijkste opgave aangezien er af en toe ook een stevig windje kwam opzetten. Maar ik hield vol en kon ook het tweede rondje nog vrij vlot afronden. Even de tent binnenlopen, afdrogen, natte kleren uittrekken, droge trui aan en dan maar verder wandelen (zonder regen intussen). Ik was trots op mezelf. De koudeklop heb ik ’s avonds nog wel gekregen. Maar goed, niets wat een paar fleecen dekentjes niet konden oplossen.


De afgelopen weken liep ik vooral blokjes van 3 en 4 minuten. Les 13 brengt me voor het eerst bij blokjes van 5 minuten. Ik ben heel benieuwd wat het brengt. Maar aangezien de afgelopen weken zo goed gingen (beter dan ooit eigenlijk), zie ik het helemaal zitten. Aanmoedigingen blijven welkom uiteraard!

Getagd , , ,

0 gedachten over “De gelegenheidsloper #2

Geef een reactie