Boekenwurm

Gelezen: Lucien – Lucien Van Impe & Filip Osselaer

De bib was een herontdekking voor mij. Vroeger altijd trouwe klant maar dat verwaterde de laatste jaren. Ik was dan ook aangenaam toen bleek dat ze een mooie collectie wielerboeken hadden uitgebouwd. De ideale gelegenheid om ‘Lucien’ toch eens te kunnen lezen zonder het zelf te kopen.

Auteur: Lucien Van Impe & Filip Osselaer
Uitgeverij: Lannoo

Ik ben vooral fan van het hedendaagse wielrennen. Maar af en toe grasduin ik eens graag in oude verhalen. Verhalen van vroeger. In den tijd van Roger. Daarom leek ‘Lucien!’ me een leuk boek. Even teruggaan naar het wielrennen van vroeger en hopelijk wat straffe verhalen meepikken.

Helaas viel het wat tegen. Het kostte me weken om het boek helemaal uit te lezen. Het sleepte me niet mee en kon me niet verleiden om verder te blijven lezen. Zonde, want dat is me nog bij geen enkel wielerboek overkomen. De oorzaak? Ik denk vooral de chaotische samenstelling van het boek. Het is geen mooi chronologisch verhaal. Het is eerder een compilatie van losse verhalen die ‘dé Tour’ als kapstok hebben. Dat zorgt er voor dat je sommige dingen 5 keer tegenkomt in het boek terwijl dat niet nodig geweest was in een logisch verhaal.

Ik heb verschillende keren mezelf moeten verplichten om verder te lezen. De ultieme deadline van de bib naderde met rasse schreden. Ik zou het niet meteen aanraden aan iemand maar een ware Lucien-fan vindt er wellicht wel z’n gading in.

Getagd , , , ,

Geef een reactie