Klein en groot geluk

Er op uit: Vlaamse Velden #1

Het najaar is ideaal om tripjes in eigen land te maken. Met wat geluk kan je rekenen op een heerlijk herfstzonnetje en ons land heeft gewoon heel wat prachtige plekjes te bieden. Het laatste weekend van november leek ons ideaal om wat dingen op de wishlist te combineren tot een lang weekend-tripje. We trokken naar de andere kant van het land.

De combinatie van Ieper, zee en misschien een dagje Oudenaarde, bracht ons in Diksmuide. B&B Vlaamse velden werd een ideale uitvalsbasis voor een lang weekendje genieten. Het is een nieuwe B&B net buiten het centrum van Diksmuide. Een omgebouwde schuur voorzien van alles wat je nodig hebt. De volledige schuur staat ter beschikking aangezien er maar één kamer is om te overnachten.

Je komt er binnen via een centrale ruimte die dienst doet als ontbijtruimte. Dankzij de grote ramen valt er heel wat licht binnen. Zalig met een herfstzonnetje met een prachtig uitzicht op de omgeving. Drie dagen genieten van een heerlijk ontbijt en een prachtige omgeving, ik genoot er van met volle teugen.

vlaamse-velden-3

Daarnaast krijg je er een open zithoek en kleine keuken ter beschikking. Ideaal voor wie niet elke avond op restaurant wil en liever zijn eigen potje kookt. Je vindt er alles wat je nodig hebt. Aan de andere kant van de ruimte vind je achter ‘de geheime deur’ de toegang tot het slaap- en wellness gedeelte. De geheime deur zorgde er voor dat we ook een paar keer de kast wilden binnen wandelen in plaats van de deur ;).

Je vindt er een Finse sauna, doucheruimte en de nodige voorzieningen om je conditie op pijl te houden. Onderaan is er een grote slaapruimte met een zalige boxspring (van Ikea, say what? Zo wil ik er ook eentje!) en slaapzetel als je met meer dan 2 blijft logeren. Voor wie wil, is er ook een zwemvijver. Ideaal in de zomer maar ik liet het graag aan mij voorbij gaan bij de koude winterse temperaturen.

Op het menu ’s morgens alles wat je nodig hebt voor een heerlijk ontbijtje. Gastvrouw Ellen zorgt er voor dat je zeker niets tekort komt. Elke dag staan er wel wat andere dingen op tafel, aan afwisseling geen gebrek dus. Hopeloos verkocht aan de superlekkere granola trouwens net als aan de kaas met mosterdzaadjes! Elke ochtend eet je er gewoon je buikje rond en kom je toe voor een paar uur.

Een topadresje, wat verborgen in de Vlaamse Velden. Als ik in de buurt nog eens een logement zoek, ga ik zeker terug.

Volgende week vertel ik je graag meer over onze uitstapjes.

Getagd , , , ,

Geef een reactie