Klein en groot geluk

Concert: Theatertour – Marble Sounds

Soms vind ik het leuk om naar concerten van bands te gaan die ik minder goed ken. Omdat zulke bands me altijd kunnen verrassen. Ik beken eerlijk, veel meer dan ‘Leave a light on’ kende ik ook niet van Marble Sounds. Maar ik was benieuwd. Ik trok met plezier naar de mooiste concertlocatie van het land.

De Academiezaal in Sint-Truiden zat lang niet vol maar het publiek luisterde eerbiedig naar Marble Sounds. Ingetogen als het moest, uitbundiger als het mocht. Een publiek dat wist waarvoor ze kwamen. En Marble Sounds stelde ook mij niet teleur. Het werd een bijzonder aangenaam concert dat helemaal paste bij de locatie. De muziek kwam er echt tot z’n recht.

marble-sounds

Niet alleen de muziek kon me bekoren. Ook de visuals die achter de band geprojecteerd werden, vond ik bijzonder geslaagd. Het is uitzonderlijk dat me dat opvalt want meestal heb ik de helft niet eens gezien. De visuals bestaan uit de figuurtjes van Tautou, het album van Marble Sounds. Ze vertellen telkens opnieuw een verhaaltje, passend bij de muziek. Bijzonder schattig bij momenten en zelfs hartverwarmend.

Door de setting in de Academiezaal stond de band ook tussen het publiek. Dat werkt toch altijd nog net iets beter dan een band die op een ver podium staat. Het contact tussen beiden is beter. Dat Marble Sounds hun bassist moest missen tijdens het optreden, was nauwelijks te merken. De basgitaar werd dan maar rond gegeven om beurt om beurt wat voor bas te zorgen. Een grappig verhaaltje tussendoor.

Marble Sounds, jullie zien me zeker nog eens terug! Kennen jullie de band? En wat vinden jullie van hun muziek?

Getagd , , ,

Geef een reactie