Boekenwurm

Gelezen: Fabian Cancellara – Guy Van Den Langenbergh & Marco Pastonesi

Op de laatste dag van de Boekenbeurs zakten we af naar Antwerpen. Gewoonweg omdat die dag ons het beste uitkwam. We kregen er een onverwacht leuke extra bij: Fabian Cancellara. Spartacus himself. Vol enthousiasme stonden BFF en ik 1,5u in de rij voor een gesigneerd boek.

Auteur: Guy Van Den Langenbergh & Marco Pastonesi
Uitgeverij: Kannibaal

Toegegeven, het boek is sindsdien een hele tijd onaangeroerd in mijn kast blijven liggen. Maar de afgelopen dagen las ik het in een speedtempo uit. Kan het boek een gepaster eerbetoon krijgen dan het te lezen tijdens de voorjaarsklassiekers? Nee toch?

Het is voornamelijk een fotoboek met prachtige foto’s uit de carrière van Cancellara. Daarnaast worden 20 momenten uit zijn carrière overlopen, hoogte- en laagtepunten. Van wereldtitels tot valpartijen. Het boek schetst een mooi portret van de sympathieke Zwitser. Een sterk eerbetoon aan een kampioen.

De tekst had voor mij grafisch nog iets beter uitgewerkt en gespreid mogen worden over het hele boek. Maar inhoudelijk is het sterk geschreven en bijzonder aangenaam om te lezen. Het visuele had het misschien nog net iets aantrekkelijker kunnen maken dan de huidige blokken tekst. Het is slechts een spatje op een voor de rest smetteloos blazoen.

Conclusie: Een prachtboek voor elke wielerliefhebber. Ook de fotografiefan komt zeker aan z’n trekken dankzij het schitterende fotomateriaal. Een plezier om zoveel topmomenten uit de carrière van Fabian Cancellara opnieuw te kunnen beleven.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Fabian Cancellara – Guy Van Den Langenbergh & Marco Pastonesi

Geef een reactie