Klein en groot geluk, Varia

Joepie 27

Van 11 tot en met 14 april trekken 3000 KSA’ers van 14 tot 16 jaar er op uit voor 4 dagen wandelplezier. In 4 dagen zullen ze 100 kilometer afleggen, met één doel voor ogen: stad X, de onbekende eindbestemming. De staptocht is een tweejaarlijkse traditie voor Sjo’ers, Simmers en Jonghernieuwers van KSA.

joepie27_logo_zwart_geel

Joepie dat is de blaren op je voeten niet meer kunnen tellen, je eigen potje koken maar vooral 4 dagen met je vrienden op pad zijn. Joepie vormt als tweejaarlijkse traditie voor veel KSA’ers hét absolute hoogtepunt van hun hele KSA-carrière. Tijdens de staptocht van ongeveer 100 kilometer goochelen de deelnemers met coördinaten, moeten ze aartsmoeilijke tochttechnieken oplossen en zelf een slaapplaats zoeken, waarbij ze rekenen op de gastvrijheid van Vlaamse gezinnen.

Als afsluiter kunnen ze de dansbeentjes losgooien tijdens een spetterende slotshow in de mysterieuze stad X. Of ze kunnen natuurlijk gewoon neerploffen in het gras om te bekomen. Joepie is geen wedstrijd met winnaars en verliezers, maar een grote uitdaging die jongeren als groep tot een goed einde proberen te brengen.

Ik begin maandag aan mijn vierde Joepie. Vijf dagen afzien, en ik moet niet eens wandelen. Maar het geeft je zo ongelooflijk veel voldoening. Ik richt me op pers en sociale media in die vijf dagen. En ondertussen probeer ik toch nog iets van de tochten mee te pikken. Zorgen jullie voor een warm onthaal van onze stappers? De KSA’ers zullen je ongelooflijk dankbaar zijn.

Getagd , ,

0 gedachten over “Joepie 27

Geef een reactie