Klein en groot geluk

Concert: Ed Sheeran

Als ik een bucketlist had qua concerten en artiesten, dan stond Ed Sheeran er zeker op. Sheeran was een must see voor mij. Ik was dus maar wat gelukkig dat ik de ticketslag kon winnen toen bekend raakte dat Ed naar België zou komen. Intussentijd zette ik Divide op repeat.

We deden er zowat drie uur over om van Sint-Truiden in Antwerpen te geraken. Een stevige rit, of eigenlijk vooral veel file. Maar dat kon de pret niet bederven. We waren nog ruim op tijd om niets van Ed Sheeran te missen. En de frietjes waren gelukkig beter dan de vorige keer. Mijn maag was gelukkig.

Het was er van de eerste noot boenk op. Sheeran toverde de ene na de andere hit uit zijn hoge hoed. En dat deed hij vooral alleen. Ik was onder de indruk van wat één man op een podium kan. Hij vulde moeiteloos een Sportpaleis op z’n eentje. Hij bouwde z’n nummers stuk voor stuk op met loopjes en gaf er daarna een gigantische lap op.

Hoewel hij vooral nummers uit z’n meest recente album Divide speelde, maakte hij toch ook ruim de tijd om gouwe oudjes te spelen. Kippenvelmomentjes met hopen. Puur genieten van de eerste tot de laatste noot. Een concert waar ik nog vaak aan zal terugdenken. Eentje om nog lang van na te genieten.

Ed Sheeran bleef heel het concert lang zijn schattige zelf. Geen arrogant, dikkenekkerig gedoe. Wel de muziek laten spreken en zich helemaal uitleven voor z’n publiek. Een stem om u tegen te zeggen, volledig tot z’n recht komend in de muziek. Maar toch wel zonde dat hij Bibia Be Ye Ye niet speelde van zijn nieuwe plaat. Ik bleef toch heel het concert lang hopen op dat zeer dansbaar plaatje.

Sheeran is muzikale held. Ik was nog veel meer onder de indruk van zijn concert dan ik ooit had durven hopen. Dankzij de gillende meisjes had ik even een Get Ready-gevoel. Maar de steengoede muziek deed me dat snel vergeten en ik gilde gewoon lekker mee. Weer een check bij op die onbestaande bucketlist. Justin Timberlake, waar blijf je?

Was jij ook op het concert van Ed Sheeran? Wat vond je er van? Of wie staat er op jouw muzikale bucketlist?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Concert: Ed Sheeran

Geef een reactie