Boekenwurm

Gelezen: De Vibe – Mark Verhees

Onlangs ontdekte ik de leesclub van Bol.com dankzij Audrey. Hoewel de leesclub al aardig vol bleek te zitten, kreeg ik na een paar weken toch plots een boek toegestuurd. Of ik het boek eens wilde lezen en er een review van wou schrijven. En zo belandde De Vibe op mijn leeshoop.

Auteur: Mark Verhees
Uitgeverij: London Books

Toegegeven, het boek heeft een hele tijd op mijn leeshoop gelegen. Door wat tijdelijk verhuizen, verbouwen en een drukke werkagenda was lezen niet meteen mijn prioriteit. Met schaamrood op de wangen moest ik dus toegeven dat ik de review nog niet had kunnen maken. Ik probeer de schade hier in te halen.

De Vibe is een boek in de ‘zelfhulp’-categorie. Aan de hand van de tips en tricks is het boek zou je gelukkiger door het leven moeten kunnen stappen. Ik was wel benieuwd om te zien of dat voor mij zou werken en of ik er echt veel aan zou hebben. Achteraf bekeken bleef de meerwaarde eerder beperkt, maar was het wel een leuke reminder.

Mark Verhees vertelt in De Vibe in eerste instantie vooral zijn eigen levensverhaal. Hij doorloopt de pijnpunten waar hij voor stond en welke keuzes hij gemaakt heeft in het leven. Positiviteit en gelukkig zijn waren een rode draad doorheen de veranderingen in zijn leven. Hij gooide z’n job overboord en koos voor z’n eigen weg. Het pad dat hij afgelegde maakte hem gelukkig en zijn manier van positief in het leven staan wilde hij graag overbrengen op anderen. Hij hanteerde daarvoor wel wat technieken maar echte eyeopeners waren het voor mij niet. Wel handige reminders om af en toe eens bij stil te staan.

In zijn aanpak herken je wel wat elementen uit de mindfulness en yoga. Het bewuster stilstaan bij dingen en niet alles als een evidentie nemen bleken een belangrijke factor. Net als een positieve ingesteldheid. Niet mopperen, niet zeuren, maar het mooie zien in de dingen en niet focussen op het slechte. En daar volg ik hem wel. Dat helpt echt wel om steviger, positiever in het leven te staan.

Over het algemeen was mijn persoonlijke oogst wat mager en ik miste de concrete vertaling. Ik haal er voor mezelf te weinig uit om er echt gelukkiger van te worden. Hoewel het beter wordt naar het eind toe. Het is ook meer een levensverhaal dan dat het een zelfhulpboek voor anderen is. Daarnaast leest het niet meteen als een trein. In dat opzicht was ik dus echt wel wat teleurgesteld na het lezen van het boek. Toch denk ik dat het voor iemand anders wel iets kan opleveren. Als eerste aanraking met de principes van mindfulness (zonder dat het zo benoemd wordt) is het wel goed. Ik blijf intussen zoeken naar het ideale boek!

Lees jij wel eens zelfhulpboeken? Heb je goeie tips voor mij?

Ik wil Bol.com bedanken om me een exemplaar ter beschikking te stellen.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: De Vibe – Mark Verhees

Geef een reactie