Struggle of life

Start 2 Run #4, prachtig Limburg!

5 weken Start 2 Run heb ik intussen achter de rug. Stiekem zijn het meer weken, omdat ik niet altijd drie keer per week loop. Maar het is het idee dat telt zeker ;). Intussen heb ik dus les 15 achter de rug. De ‘makkelijke’ lessen liggen dus definitief achter mij helaas. De serieuze stukken komen er aan.

Zoals ik al eens vertelde, is lopen voor mij afzien zoals de beesten. Een ‘easy’ looptochtje zal er bij mij nog niet meteen inzitten. De nodige dosis karakter en doorzettingsvermogen heb ik wel, opgeven staat niet in mijn woordenboek. Maar gelukkig liggen er op mijn looppad nog wel wat andere motivatieaspecten die er voor zorgen dat ik toch gewoon elke keer mijn loopschoenen aantrek en vertrek.

De prachtige streek waar ik in kan lopen is zeker een bepalende factor. Ik kan enorm genieten van een mooi landschap. De prachtige Haspengouwse velden hebben mijn hart gestolen. Ik ben wild van de boomgaarden met kersen, appels en peren in het bloesemseizoen maar even goed van de uitgestrekte akkers waar het graan in volle bloei staat.

Haspengouwse graanveld

Niks mooiers dan Haspengouwse velden bij de opkomende of ondergaande zon. Licht heuvelachtig en dus best wel uitdagend maar ongelooflijk de moeite als je toch boven op dat bultje geraakt. Een beloning voor de inspanning die ik deed, elke keer opnieuw. Een klein beetje genieten tussen het afzien door. Heerlijk.

Ik twijfel nog aan mijn loopprogramma voor deze week. Herneem ik toch nog maar eens les 13-14-15 om een stevigere basis op te bouwen of begeef ik me toch maar ineens aan les 16, met blokjes van 7!!! minuten. Ik ga er nog eens een nachtje over slapen voor ik me zomaar in het ondiepe stort :).

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Start 2 Run #4, prachtig Limburg!

  1. Blokjes van 7 minuten, dat was voor mij ook een mijlpaal. 🙂 Ik heb die week trouwens “gedubbeld”, en allicht daardoor gaan de 10 minuten nu vrij vlot (juij!). En dat van dat genieten tussen het afzien door is ook heel herkenbaar. Alsof ik nu pas (na dik 10 jaar) ontdek hoe prachtig ons dorp is… Zalig gewoon. 🙂

    1. Het hete weer is ook niet echt uitnodigend om direct door te trekken. Vrijdag in de vroege ochtend ga ik zeker een poging doen, zaterdag en zondag wellicht ook. Maar of het vroeger gaat lukken, moet ik nog bekijken. Het zal sowieso afzien zijn ;). Maar gelukkig met een mooi uitzicht!

  2. Ik loop al jaren en jaren en ik vind het 90 % van de tijd afzien. Maar toch blijf ik het doen. Het doet deugd (vooral nadien !) en het geeft zelfvertrouwen. Maar makkelijk is het bij mij nog maar zelden geweest !

Geef een reactie