Boekenwurm

Gelezen: Een redelijk gelukkig huwelijk – Fien De Meulder

Een redelijk gelukkig huwelijk, dat klinkt toch gewoon als een boek voor Perfect Imperfect, niet? Dat moet Uitgeverij Polis ook gedacht hebben, want toen ik eens informeerde naar een reviewexemplaar bleek het boek gewoon al onderweg te zijn. Van toeval gesproken. Een paar dagen later viel het boek in de bus.

Auteur: Fien De Meulder
Uitgeverij: Polis

Een redelijk gelukkig huwelijk is fictie. Een roman zeg maar. Wel op een bijzondere manier gebracht. Het boek is eigenlijk het dagboek van de vrouw uit het huwelijk. Het zijn kortere stukjes dag per dag. Een beetje een bijzondere manier van vertellen want zelfs na een aantal dagboekfragmenten heb je totaal geen idee waar het boek eigenlijk naartoe wil. Toch leest het bijzonder vlot en vlieg je door het boek heen.

De vrouw is een expat, van Britse afkomst en getrouwd met een Vlaming met een drukke job. Ze zorgt voor de kinderen, al is het niet altijd overtuigend. Ze heeft smetvrees maar voelt zich vaak te goed om te kuisen. En het aangaan van vriendschapsbanden is altijd onder voorwaarden. In het begin vond ik ze wat verwaand, het zoveelste chichi-madammeke dat wil opgediend worden. Maar na verloop van tijd begin ik eigenlijk meer medelijden te krijgen, op sommige momenten zou ik haar zelfs sympathiek gaan vinden.

Ze schrijft in haar dagboek over de dagelijkse verleidingen in haar leven. De alcohol vloeit bij momenten rijkelijk en de verlokkingen van een andere man loeren om de hoek.  Want zo’n zakenman is nooit thuis. Toch bijt ze door hoewel ze zich best wel vaak in een lastig parket werkt. Ook vriendschap lijkt geen evidentie. Enkel tegenover haar man. De gelegenheidsvriendinnen worden enkel ingezet als het haar goed uitkomt.

Na het lezen van het boek had ik een dubbel gevoel. Enerzijds leest het boek als een trein en wil je toch weten wat er verder nog gaat gebeuren. Anderzijds miste ik echt een rode draad, een duidelijk doel in het boek. Waar gaat dit verhaal eigenlijk naartoe? Het is een leuk tussendoortje maar voor mij geen must-read.

Bedankt aan Uitgeverij Polis om me een reviewexemplaar ter beschikking te stellen. De review blijft hoe dan ook mijn persoonlijke mening!

Getagd , , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Een redelijk gelukkig huwelijk – Fien De Meulder

Geef een reactie