Struggle of life

Start 2 Run #7, doelen stellen en twijfelen

Het gaat vooruit met die Start 2 Run. Intussen heb ik week 8 al aangevat. 11-11-8 zijn de loopminuten. Tussendoor wandel ik nog een beetje. De enige dag al iets sneller dan de andere. Het bolt de ene dag ook al iets beter dan de andere. En dat doet me toch twijfelen. Want ik zou toch graag eens een doel voor ogen hebben. Maar is dat wel iets voor mij?

In 2012 liep ik de 5km van Dwars door Hasselt. En stiekem zou ik dat nog eens opnieuw willen lopen. Maar al bij al was het niet helemaal een succeservaring toen. Ik heb tussenin moeten wandelen want ik was veel te snel gestart, ik werd onderweg door een oudere vrouw uitgemaakt omdat ik ‘niet kon volgen’ en zo’n massa-event is niet altijd echt m’n ding. Anderzijds was ik achteraf wel ongelooflijk trots dat ik het gedaan had. De voorbereiding was toen ook bijzonder kort, net 10 weken vermoed ik. Echt goed voorbereid was ik toen dus niet. Het zet me dus stevig aan het twijfelen.

Niet alleen de mindere ervaring doet me twijfelen. Dit jaar valt Dwars door Hasselt immers samen met Levensloop in Sint-Truiden. Ik liep/wandelde vorig jaar op zaterdagavond een uurtje voor Levensloop, in de gietende regen. Daarna kon ik de hele wereld aan. Wat een leuk gevoel was dat! Na dat uur mezelf belonen met een frietje en wat genieten van de sfeer daar. Het was een heerlijke avond. Maar ik heb geen zin om beide te combineren in één weekend. Dat is wat van het goede teveel.

Grote dilemma’s dus. En dat terwijl ik niet eens weet of ik tegen dan wel vlot 5km zou kunnen lopen. Misschien moet ik de boel gewoon de boel laten en zien waar ik uitkom tegen oktober. In het Levensloopteam zoeken ze toch vaak nog last-minute mensen om de gaten te dichten en wie weet kan ik een week voor Dwars door Hasselt toch nog inschrijven. Dan hoef ik daar m’n hoofd al niet over te breken en kan ik gewoon zien wat het brengt.

En jij? Stel jij doelen voor jezelf als je gaat sporten? Of is het puur recreatief, om te kunnen sporten?

Getagd , , , ,

5 gedachten over “Start 2 Run #7, doelen stellen en twijfelen

  1. Ik sport om mijn spieren te versterken en in vorm te blijven. Doelen stel ik me niet echt, al is mijn rugprobleem onder controle houden eigenlijk een doel op zich. Het moet allemaal vrij laagdrempelig blijven in mijn vrije tijd, anders haak ik af.

  2. Momenteel is het vooral sporten om terug in vorm te geraken al zeg ik elke keer tegen mezelf als ik aan het joggen ben dat ik toch graag nog eens aan een loopevenement zou willen deelnemen. In het verleden deed ik dat wel, doelen stellen, en dat hielp me wel om uit die luie zetel te komen 🙂

  3. Ik sport eigenlijk alleen in groepsverband, dan is het doel alvast om zoveel mogelijk te gaan en fun te hebben. Enkel voor het dansoptreden is het soms dan wat extra repeteren. Ik wil mij persoonlijk ook wel altijd verbeteren in wat ik doe door bv beter te worden in een dansstijl of meer buikspieroefeningen aan te kunnen, maar echt doelstellingen plak ik daar nooit op.

Geef een reactie