Struggle of life

My running essentials

Inspiratie voor deze blogpost haalde ik bij Josefien van Josie’s Little Things. Aangezien ik de laatste maanden toch stevig aan het lopen ben, vond ik het tijd om een paar essentials op een rijtje te zetten. Ik geef je graag een overzichtje van de dingen waar ik nogal aan gehecht ben als ik ga lopen.

Bestand_003

Looptruitjes
Hier kies ik resoluut voor goedkope oplossingen. Ik loop veel met gewone katoenen T-shirts of topjes. Die absorberen het zweet en die voelen voor mij nu eenmaal prettiger aan. Na één loopbeurt gaan ze gewoon de was in. Ik heb geluk dat ik niet echt een ‘stinkende’ zweter ben waardoor de geur niet echt in mijn katoenen looptruitjes kruipt. Ik heb ook een paar T-shirts uit de Decathlon in loopstof. Om de een of andere reden ben ik daar minder fan van. Die stinken echt wel veel sneller ook.

Bestand_005

Loopbroeken
Ik meng de merkkledij met goedkopere alternatieven. En dat werkt perfect voor mij. Ik ben enorm gehecht aan de loopbroeken van Nike. Die zitten als gegoten, behouden hun vorm en zijn warm als het koud is en omgekeerd. Ik heb drie broeken van Nike. Een korte, een middelmaatje en een lange. Vooral de lange is mijn absolute favoriet op koudere dagen. Op de kuiten zit er een dunner stofje in dat nog voldoende (frisse) lucht binnenlaat. Op warmere dagen combineer ik twee broekjes van de Decathlon omdat ik me daar iets beter invoel dat de korte broek van Nike.

Loopschoenen en -sokken
De loopschoenen waren een investering als beloning voor Dwars door Hasselt in 2012. Ze gaan dus al een tijdje mee. Maar aangezien ik geen doorwinterde loper ben, zijn ze nog in perfecte staat. Ik kocht ze toen in het Runningcenter in Leuven omdat ik aan Dwars door Hasselt ook wat blessures overhield. Het was hoog tijd om te investeren in degelijke schoenen. Mijn schoenen zijn licht verhard aan de binnenkanten omdat m’n rechterenkel naar binnen knikt bij het neerkomen. Dat verklaarde ook ineens de blessures aan de rechterknie. Brooks 11 voor de kenners. De zwarte, naadloze loopkousen kocht ik ook daar. Ik heb ook nog een paar knalroze koerskousen van Sidi die ik gebruik om te lopen. Vederlicht zijn ze en superleuk om mee te lopen.

Regen- en winterkledij
Voor lichte regen kocht ik een licht regenvestje. Ik zocht lang achter een leuk exemplaar. In Londen botste ik uiteindelijk op dit knalroze vestje van Asics. Voor de koudere dagen blijf ik trouw aan Nike. Dit grijze truitje met lange mouwen is het beste wat ik ooit kocht. Ook al is het niet helemaal geurvrij na een wasbeurt (daar kunnen sportmerken echt nog wel werk van maken), ik draag het steeds opnieuw want zweten doe je toch gewoon opnieuw na een nieuw looptochtje.

Accessoires
Sinds 2012 loop ik met een kniebandje. Scheenbeenvliesontsteking, patellapeesontsteking … Been there, done that. Maar gelukkig blijft het weg sinds ik goed zorg draag voor mijn knieën (rust en ijs leggen indien nodig) en ik met zo’n kniebandje loop. De GSM-band kocht ik ooit toevallig in de H&M voor 10 euro, hij gaat al een hele tijd mee en is nog in uitstekende staat. Hij is eigenlijk net iets te klein voor m’n iPhone 6s (die trouwens niet op de foto staat maar écht wel mijn trouwste running essential is!) maar het stoort niet echt, ik kan hem ongestoord meenemen en dat telt. Een jaar of 3 geleden kocht ik in de Decathlon een basic loopklok om te weten hoe snel ik liep en hoe ver ik liep. De klok werkt met een sensor die je aan je schoen bevestigt en geeft een goed idee van snelheid en afstand. Na 3 jaar trouwe dienst, kreeg ik een early birthdaypresent van het lief: een Garmin Vivoactive HR. Een activitytracker en loophorloge in één. Superbenieuwd naar wat het dingetje allemaal kan want ik heb em nog maar pas.

Geef jij veel geld uit aan loopessentials? Of kies je net als ik soms voor de budgetvriendelijke versie?

Getagd , , , ,

3 gedachten over “My running essentials

  1. Wat een leuke post! Qua kledij doe ik net als jij: daar gebruik ik een mix van duurdere en goedkopere oplossingen. Mijn schoenen daar geef ik wel geld aan uit, die koop ik ook steevast in een running center. En mijn hartslagmeter kreeg ik net als jij cadeau voor mijn verjaardag.

Geef een reactie