Boekenwurm

Gelezen: De weg naar de wielerdroom – Tim Wellens, Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst

Toen er eind maart een boek over Tim Wellens uitkwam, moest ik dat toch gewoon even bij Bol.com bestellen. Ik was echt wel benieuwd naar het boek. Want een jongeling met een eigen boek, dat is toch altijd even bang afwachten. Net als wat ik van de trainingsleer zou opsteken, want dat was voor mij toch wel bijkomstig om het boek te kopen.

Tim Wellens, Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst - De weg naar de wielerdroom

Auteur: Tim Wellens, Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst
Uitgeverij: Kannibaal

Het meerendeel van het boek gaat over de carrière van Tim. Hoe hij als kleine drebber in de lokale koersen zich liet gelden, ook al was hij veruit de kleinste en de lichtste van de hoop. Dat kan je intussen niet meer zeggen, hij steekt ruim met kop en schouders boven mij uit :). Je leest er hoe hij het de jaren nadien iets lastiger kreeg, winnen werd net iets moeilijker. Maar hij bleef doorbijten en vooral genieten van zijn sport. Het bracht op want hij verdiende er een profcontract bij Lotto-Soudal mee.

Het is geweldig leuk om in een dikke 100 pagina’s de hoogtepunten uit Tim z’n nog jonge carrière eens op een rijtje te zien. En eigenlijk niet enkel de hoogtepunten, er passeren ook een aantal minder leuke momenten uit z’n carrière. En die hebben hem gemaakt tot de renner die hij nu is. Niet opgeven, rustig verder bouwen en je vooral niet laten ontmoedigen. Dat is de weg die Tim gekozen heeft. En dat is absoluut bewonderenswaardig.

Het tweede deel van het boek gaat specifiek over training. Ik had wat tijd nodig om er in te komen. Het stuk over aeroob en anaeroob heb ik toch twee keer moeten lezen om het helemaal te snappen. Maar intussen heb ik de kern meegekregen en kon ik er verder mee aan de slag. De trainingsschema’s zijn uiteraard specifiek voor het wielrennen gemaakt. Zo staat er voor elke leeftijdscategorie in het wielrennen een aangepast stukje in. Maar toch kon ik er een aantal principes uithalen om te gebruiken tijdens het lopen.

Samengevat, dit boek is een aanrader voor elke wielerfan, wielertoerist of jongeling die een wielercarrière ambieert. De korte biografie over Tim is leuk geschreven, het tweede deel bevat heel wat handige tips voor elke sportieveling om toe te passen.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie