Struggle of life

Uit met de vakantie!

Amai, die drie weken vakantie zijn omgevlogen. Hoog tijd om eens terug te blikken. Heb ik optimaal genoten van mijn vakantie? Had het nog iets meer mogen zijn (spoileralert: uiteraard!)? En hoe zat het met mijn doelstellingen voor de vakantie? Ik kijk na die eerste werkweek graag terug op drie weken staycation.

Ja, ik heb genoten van de vakantie. Het zou te zot zijn om het niet te doen, toch? En ja, uiteraard had het nog iets lager mogen duren (het went snel). Maar anderzijds doet de structuur van een werkdag toch ook wel wat deugd.

Voor de vakantie had ik 6 doelen gesteld voor mijn verlof. Of ik ze allemaal gehaald heb? Je leest het hier:

  • Digital Detox: Ja en nee. Op vlak van het werk is die perfect gelukt. Even alles aan de kant schuiven. Mails afzetten, sociale media-berichten van het werk negeren en gewoon de focus op vakantie. Dus ik ben wel tevreden. Even heb ik getwijfeld om alle sociale media nog eens af te zetten maar ik ben de laatste jaren wel serieus afgekickt waardoor het voor mij iets minder storend werd om geen volledige detox te doen.
  • Blogtijd: Ik heb heel wat blogjes kunnen schrijven! Maar misschien iets minder als ik eigenlijk gepland had. Het is niet helemaal een ramp, ik kreeg er leuke uitstapjes voor in de plaats.
  • Lezen: Ik zat wat in een leesdipje in mijn vakantie. Ik heb wel wat magazines kunnen lezen maar het aantal boeken bleef zeer beperkt. Ook al omdat ik op een boek botste dat net iets te filosofisch naar m’n zin was. Ik heb het dus ongelezen aan de kant geschoven en een ander boek uit de lijstjes gepikt. Hopen op beterschap dus!
  • Lopen: De doelstelling waar ik mee gescoord heb in mijn vakantie. Ik ging drie keer per week lopen. En loop nu al meer dan 5km. Zo ongelooflijk trots op mezelf, al is het nog elke keer opnieuw zwaar afzien!
  • Puzzelen: Dat is er niet van gekomen, tot mijn grote spijt. Eind augustus probeer ik nog eens opnieuw, dan ben ik nog een paar dagen thuis.
  • Genieten: Ook dat is goed gelukt! We gingen naar de Efteling, ik kon wat dingen gaan bekijken voor m’n verbouwing, we gingen meerdere keren wandelen, lekker eten, een zalig drankje … Kortom, een vakantie zoals het hoort!

Samengevat, ik ben best wel tevreden met het verloop van de vakantie. Er gewoon al even uit zijn, deed deugd. Dat ga ik niet onder stoelen of banken steken. Ik hoop de komende weken toch nog een paar leesmomentjes in te lassen om mijn schade in te halen!

Hoe was jouw vakantie? Of komt ze er nog aan?

Getagd , ,

7 gedachten over “Uit met de vakantie!

  1. Het is vandaag mijn laatste werkdag zie :-). Ik ga ook een staycation tegemoet en heb al een heel lijstje met taken. Al moet het ook vakantie blijven he, de to do’s zijn eerder optioneel. Leuk dat je zo genoten hebt en goed bezig met het lopen!

  2. Klinkt inderdaad als een geslaagde staycation! Net een eerste verslagje gepost van onze reis. Ik heb daar ook braafjes voortgedaan met mijn loopjes, maar dat ging (ook letterlijk) met ups en downs. Ga daar es een apart postje aan wijden denk ik…

  3. Jij had gewoon een Vakantie To Do -lijstje. 🙂 Gelukkig was het er wel één met leuke opdrachten. Qua blogposts ben ik nog een tijdje gerust, aan lezen kwam ik dan weer niet meer toe zodra de Oh My Bookathon gedaan was. Ah nee, in die tussentijd is mijn blogfeed erg lang geworden, moest ik nog een aantal mailtjes sturen, klusjes in huis doen die waren blijven liggen, … Puzzelen is hier ook al een hele poos geleden en dat terwijl het iets super rustgevend is. Iedere keer dat ik iets in kast moet wegleggen en de dozen zie staan krijg ik er zin in om het dan vervolgens niet te doen omdat er eerst nog wat anders moet gebeuren. Als het zo’n herfstig weer blijft worden ze binnenkort toch eens boven gehaald hoor.

Geef een reactie