Struggle of life

Start 2 Run #13, de loopdip!

Ik beken, ik ben de afgelopen 2 weken amper aan lopen toegekomen. Mijn agenda zat te vol, het weer zat niet echt mee en dat zorgde toch wel voor een kleine loopdip. Ik besef maar al te goed dat ik me dus dringend moet herpakken. Maar echt heel gemotiveerd ben ik nog niet. Hoe geraak ik in godsnaam uit die loopdip?

De conditie is beneden alle pijl na 2-3 weken aanmodderen en vooral niet-lopen. Blokjes van 5km op het gemakje uitlopen zit er momenteel niet in. En waar ik 2 weken terug nog 2 keer 3km kon lopen, geraak ik daar zelfs niet meer aan. Met veel aanklampen kon ik nog 2 keer 10 min lopen in een sessie en daarna was het over en uit. Een serieuze domper dus. Hoe kon ik dat gaan aanpakken?

Afgelopen zaterdag raapte ik al m’n moed bijeen en trok ik m’n loopschoenen aan met als doel een deftige training. Ik baseerde me op de 10 min van mijn vorig looptochtje. Ik scrollde door de Start 2 Run-lessen en bleef hangen op les 19. 8-10-8 min lopen, dat moest wel lukken en gaf hopelijk terug wat vertrouwen.

Katrien na een deugddoend looptochtje!
Achteraf bekeken was dat niet eens zo’n slecht gedacht. Les 19 ging behoorlijk goed en eigenlijk nog vrij vlot. Enkel op het einde heb ik wel wat afgezien. Maar ik was best wel tevreden. Het wordt weer opbouwen naar die 5 km, spijtig genoeg. Maar goed, hopelijk kan ik weer 2 à 3 keer per week gaan lopen. Dan heb ik weer een stevigere basis. Met de winter voor de deur zal het echt een uitdaging woorden.

Hoe staat het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , ,

2 gedachten over “Start 2 Run #13, de loopdip!

  1. Iedereen heeft wel eens zo’n dip, en je pakt het echt goed aan op die manier. Ikzelf heb mij recent ingeschreven voor een 10 km event, in december. Aaargh. 5 km gaat op zich wel goed, en heb ook al 2 keer 8 km gelopen. De conditie zit dus goed, de goesting is er… Maar ik sukkel echt met de knieën, de enkels…. De podoloog heeft mij nu steunzolen aangemeten, eens benieuwd of dat verbetering brengt.

  2. Afgelopen week was er hier ook een dip: te drukke dagen op het werk, ziek lief en zelf rondlopen met een fikse verkoudheid. Maar deze ochtend die loopschoenen toch aangetrokken en opnieuw gemerkt hoeveel deugd ik daar van heb dus er werden opnieuw sessies ingepland. Komt wel goed hoor met je loopdip & die kilometers!

Geef een reactie