Boekenwurm

Gelezen: Veerkracht – Aagje Vanwalleghem

Het verhaal achter de topsporter. Het is iets dat me echt fascineert en wat ik dus ook graag lees. Aagje Vanwalleghem is zo een van die sporters waar ik grote fan van was. Toen ik haar boek zag, voegde ik het met veel plezier toe aan m’n wishlist. Het lag als pakje onder de kerstboom. Afgelopen week vond ik eindelijk de tijd om het te lezen.

Cover Veerkracht - Aafje Vanwalleghem
Auteur: Aagje Vanwalleghem
Uitgeverij: London Books

Al kleine drebber deed ik graag alsof ik een goeie turnster was. Het voetenbankje was ideaal om te gebruiken. Helaas ging er nooit een turntalent aan mij verloren, in het middelbaar was toestelturnen ronduit mijn zwakste punt. Maar ik ben altijd gefascineerd naar het turnen op tv blijven kijken. Een grote fan van Aagje Vanwalleghem dus. Ik was ontzettend benieuwd naar haar verhaal.

Veerkracht vertelt haar verhaal. Een verhaal van vallen en opstaan, soms letterlijk. Een verhaal van doorbijten, door de pijngrens gaan en elke keer opnieuw uit dat dal kruipen. Het is geen relaas van rozengeur en maneschijn. Ik heb ongelooflijk veel bewondering voor het doorzettingsvermogen en de volharding van Vanwalleghem. Ze legde geen evident parcours af en moest heel wat hindernissen overwinnen.

Veerkracht is een relatief dun boekje, 170 pagina’s. Maar het is een bijzonder aangenaam boekje om te lezen. Het boek bestaat uit relatief korte hoofdstukjes. De tekst wordt afgewisseld met citaten en extra toelichting. Het leest ongelooflijk vlot en voor je het weet, heb je het hele boek uitgelezen.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie