Klein en groot geluk

Concert: Bart Peeters – Brood voor morgenvroeg

De beste concerten die ik al zag? Dat moeten ongetwijfeld de concerten van Bart Peeters zijn. Dus toen vrienden voorstelden om nog eens naar Bart te gaan, was ik meteen kandidaat. Het werd weer een heerlijk, amusante avond met één van mijn muzikale helden op het podium.

Bart Peeters - Brood voor morgenvroeg
(c) BartPeeters.net

We hadden supergoeie plaatsen voor het optreden van zaterdagavond. Vierde rij in het midden. Veel korter bij Bart kon niet meer. Het was de eerste keer dat ik hem van zo dichtbij kon zien :). Ik was benieuwd of zijn enthousiasme dan nog aanstekelijker zou zijn! Het waren echt uitstekende plaatsen om het hele concert ten volle te kunnen beleven.

Elke keer opnieuw ben ik onder indruk van het energievat dat Bart Peeters is. Hij staat bekend als hyperkineet. Maar dat enthousiasme sleept je gewoon mee doorheen heel de show. Een show waarin vooral zijn nieuwe plaat ‘Brood voor morgenvroeg’ centraal stond. Liedjes die ik nog niet kende maar die toch weer typisch Bart Peeters waren. Gevatte teksten waarbij je een glimlach niet kan tegenhouden.

Het werd een optreden in ongeveer twee delen van ongeveer een uur. Doorspekt met verhaaltjes op z’n Bart Peeters. En naast de nummers van zijn nieuwe plaat, was er nog voldoende tijd om de klassiekers te brengen. Die laatste nummers werden dan ook door menig fan in de zaal meegekweeld. Kippenvelmomentjes, stuk voor stuk. Ik hum nog steeds ‘Heist aan Zee’ mee, twee dagen later.

‘Brood voor morgenvroeg’ is weer topkwaliteit en moet niet onderdoen voor de vorige shows van Bart Peeters. Als afsluiter toverde hij nog even zijn drie ‘The Voice’-kandidaten op het podium om ‘AAA’ mee te brengen. Een leuk intermezzo. Tijdens de bisnummers werd menig dansbeentje losgeschud. Het was een topafsluiter van een topavond. Bart, bij het volgende concert in Hasselt ben ik er graag opnieuw bij!

Getagd , , , ,

4 gedachten over “Concert: Bart Peeters – Brood voor morgenvroeg

  1. Ik heb hem nog maar eenmaal live beziggezien en dat was toen ik tickets had gewonnen voor een optreden in Ter Dilft in Bornem. Dat was toen het eerste optreden van een nieuwe toer en ik vond het helemaal super. Hij slaagde er echt perfect in om de hele zaal mee te krijgen én non-stop je aandacht vast te houden.

Geef een reactie